In articol:
- Când ar putea fi extrădat Sorin Oprescu
- Fostul primar are de ispășit o pedeapsa de 10 ani de închisoare
Extrădare Sorin Oprescu Grecia. Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție.
Când ar putea fi extrădat Sorin Oprescu
Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis, săptămâna trecută, ca Sorin Oprescu să rămână în arest până la pronunțarea unei decizii privind extrădarea.
Citeste si: Sorin Oprescu, prins în Grecia
Plecarea din țară înainte de sentință este tot mai întâlnită în rândul inculpaților. Dreptul la liberă circulație nu poate fi încălcat. De asemenea, nu există o relație bine stabilită între judecătorii români și cei din alte state, care să se bazeze pe încredere când vine vorba despre refuzarea extrădărilor cerute de România. Potrivit procedurii, dacă persoana prevăzută în mandat
Sorin Oprescu, care a cerut azil politic în Grecia, a contestat decizia de arestare luată de judecătorii din Atena, avocații săi spunând că fostul edil al Bucureștiului poate aştepta în libertate decizia de extrădare.
Fostul primar are de ispășit o pedeapsa de 10 ani de închisoare
Pe numele lui Sorin Oprescu autoritățile din România au emis un mandat european de arestare, iar miercuri Parchetul Curții de Apel de la Atena a decis ca fostul primar- reținut marți în Grecia- să rămână în arest până la judecarea cererii de extrădare de către instanță.
Citeste si: Sorin Oprescu, prins în Atena
Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, potrivit minutei de ședință. Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.
Potrivit DNA, în perioada 2013- 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.