Luni, Nicolae Ciucă a făcut declarații cu privire la ridicarea granițelor aeriene pentru România, variantă cu care Austria a fost de acord pentru țara noastră. Reamintim că în ultimul an, Austria s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.    

Fostul premier a fost prezent în Parlament, moment în care a discutat și despre aderarea României la Schengen. Nicolae Ciucă spune că tratează demersul cu maximă precauție și este în continuare rezervat, având în vedere că mai sunt proceduri ce trebuie să fie derulate la nivelul Consiliului JAI, iar de ele depinde o eventuală decizie finală.

Totodată, fostul premier atrage atenția asupra faptului că nu există o dată sigură la care România ar putea scăpa de granițele aeriene.

Ce spune fostul premier despre decizia Austriei și eliminarea granițelor aeriene pentru România

Nicolae Ciucă a vorbit despre decizia Austriei de a accepta România în Schengen, însă numai cu anumite condiții și doar în ceea ce privește ridicarea granițelor aeriene. Fostul premier spune că tratează toate aceste informații cu maximă precauție și menționează că încă există ce ar trebui demarate și aprobate în Consiliul JAI.

Citește și: VIDEO- Austria ne deschide poarta către Schengen. Vor fi ridicate granițele aeriene

"Este o decizie pe care o aşteptăm şi eu îmi doresc ca ea să se finalizeze. De altfel, întreg demersul l-am tratat şi îl tratez în continuare cu maximă precauţie, pentru că mai sunt paşi de urmat, depindem de procedurile care trebuie derulate la nivelul Consiliului JAI şi atunci, până în momentul în

care nu vedem finalizată procedura, eu cred că structurile implicate, ministrul de Interne, aşa cum am discutat cu dumnealui, în momentul de faţă poartă în continuare negocieri astfel încât să putem să avem finalizată", a explicat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

steagul romaniei

Steagul României

[Sursa foto: PixaBay]

Când ar putea România să intre în Schengen

Totodată, fostul premier a fost întrebat și când ar putea România să renunțe la granițele aeriene, parte a aderării la Schengen. Acesta spune că cel mai probabil mai durează până atunci și reamintește că în momentul de față nu este o dată propusă.

Citește și: VIDEO- România își vrea tezaurul înapoi: „Dacă noi am recupera acel tezaur cred că am deveni una dintre primele puteri europene”

"În momentul de faţă nu există o dată propusă", a mai transmis Nicolae Ciucă.

Referitor la condițiile impuse de Austria pentru ridicarea granițelor aeriene, fostul premier mărturisește că nu a fost încântat de modul în care s-au derulat aceste discuții, însă recunoaște că cel mai important este ca obiectivul final să fie îndeplinit.

"Cred că aţi remarcat că nu m-am bucurat deloc şi nu ne bucurăm de modul în care s-au derulat şi se derulează întreg procesul(...) Ceea ce este important este ca în final să existe o decizie în această etapă şi o perspectivă clară vizavi de momentul în care vom avea accederea în deplinătatea ei aprobată", a mai spus el.

romania in schengen

Intrarea în Spațiul Schengen

[Sursa foto: Istockphoto.com]

România, primită în Schengen pe care aeriană

Austria este de acord cu ridicarea granițelor pentru România, însă doar pe cale aeriană. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, în cursul weekendului ce tocmai s-a încheiat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește Spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit.

După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen", a scris actualul premier, pe contul său de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si