La finalului anului 2021, printr-un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației s-a luat decizia de a se dubla numărul de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Când are loc examenul de admitere la Școala de Poliție din Câmpina și câte locuri sunt disponibile în 2022?

Hotărârea de guvern prevede „suplimentarea cu 2.891

locuri pentru anul I la învăţământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne în anul şcolar 2021-2022, astfel încât cifra de şcolarizare să fie de 5559 locuri”.

În prezent cifra de școlarizare pentru aceste unități de învățământ este de 2.668 de locuri.

„Prin adresa nr. 41011/2021, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Educaţiei, cu privire la faptul că înregistrează un deficit accentuat de resurse umane, generat de diferenţa dintre intrările şi ieşirile din sistem. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umane, o reprezintă şcolarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituţiilor de învăţământ postliceal proprii organizată în sistem „suveică”, astfel încât o serie se va afla la curs, în timp ce cealaltă serie se va afla în stagiu de practică”, conform notei de fundamentare a proiectului.

Astfel, hotărârea va modifica punctul IV, subpunctul 3 din anexa la Hotărârea Guvernului nr.

477/2021 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2021 – 2022.

Când are loc admiterea la Școala de Poliție din Câmpina 2022 și cum te poți înscrie pentru a ajunge polițist

Când are loc admiterea la Școala de Poliție din Câmpina 2022 și cum te poți înscrie pentru a ajunge polițist

[Sursa foto: Facebook: Poliția Română]

Citeste si: Călătorii care nu poartă măşti de protecţie pot fi sancţionaţi contravenţional doar de organele de ordine publică. Anunțul a fost făcut de Metrorex.

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umane, o reprezintă şcolarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituţiilor de învăţământ postliceal proprii organizată în sistem „suveică”.

Sistemul suveică prevede că, o serie se va afla la curs, în timp ce cealaltă serie se va afla în stagiu de practică. potrivit explicațiilor din notei de fundamentare a proiectului.

Totodată, procesul de admitere este împărțit în activități care trebuie făcute pe plan local, de către candidați. Abia după aceea, candidații merg să susțină examenul la Școala de Poliție din Câmpina.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Astfel, candidații trebuie să înceapă pregătirea practică și teoretică, înainte de a susține examenul la Școala de Poliție.

Școala de agenți de poliție este școală postliceală, iar durata studiilor este de 1 an. Decizia a fost luată de MAI, care în urmă cu câțiva ani a hotărât să reducă perioada de scolarizare din lipsa de personal. În mod normal școala dura 2 ani.

Acte necesare pentru înscrierea la Școala de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina

Pentru dosarul de recrutare aveți nevoie de următoarele acte:

-o cerere de înscriere. Structurile cu sarcini de recrutare sunt cele care o pun la dispoziție

– o declarație prin care confirmați faptul că acceptați toate condițiile

-copie a buletinului de identitate și una a carnetului de muncă

– Diploma de bacalaureat și foaia matricolă. Amândouă legalizate, în original și copie. Elevii care au absolvit Bacalaureatul 2020, trebuie să prezinte o adeverință, pentru a deminstra asta. De asemenea, ei mai au nevoie de o copie legalizată după foaia matricolă.

– certificatul de naştere pentru candidat

– autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

-cazierul judiciar al persoanei candidate

– este nevoie de certificatul de examinare psihologică al candidatului.

– fișa medicală, eliberată de medicul de familie

– o recomandare de la ultimul loc de muncă sau instituție de învățământ în cazul celor care au absolvit.

-3 fotografii 3×4 cm

Citeste si: Focuri de armă pentru oprirea unui șofer băut din Brașov care nu deținea permis de conducere

De asemenea, este bine de știut că, recrutarea și selecția candidaţilor pentru admiterea în Şcoala de Agenţi de Poliţie„Vasile Lascăr” se realizează de către serviciile de resurse umane din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv din cadrul inspectoratelor județene de poliţie, în raport de domiciliul/reședința înscris/ă în cartea de identitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si