În acest an, Noaptea Muzeelor va avea loc pe data de 14 mai. Anunțul a fost făcut de Dragoș Neamu, șeful departamentului de proiecte culturale și relații internaționale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.
Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale și este organizată anual de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR), fiind așteptat de public cu mare interes, în fiecare an.
Noaptea Muzeelor 2022
Anunțul despre organizarea evenimentului „Noaptea Muzeelor” a fost făcut vineri, 4 februarie de Dragoș Neamu. Acesta a spus în postarea făcută pe Facebook că speră ca anul acesta, după doi ani de pandemie, să se poată reveni la o ediție normală.
În București, Rețeaua Națională de Muzee din România va organiza această ediție a evenimentului în parteneriat cu ARCUB.
„E oficial! Organizăm Noaptea Muzeelor pe 14 mai 2022, într-o sâmbătă. Poate o să avem autobuze, poate o să avem din nou tipărite hărţi-program (poate nu numai în Bucureşti), încercăm în premieră o băutură premiată internaţional, o bragă energizantă a Nopţii Muzeelor, ne vom promova peste tot în Bucureşti cu ajutorul Phoenix Media, poate
o să avem şi trotinete, poate dau sponsorii peste noi”, a scris Dragoș Neamu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
,,Acesta va fi logo-ul definitiv al Nopţii Muzeelor''
Un alt anunț făcut de Dragoș Neamu a fost despre logo-ul Nopții Muzeelor. Acesta a fost ales definitiv și s-a decis să se revină la cel din prima ediție. Un pitic de gradină simpatic, care ține în mână o lumânare aprinsă.
"A, să nu uit, revenim la piticul din prima ediţie organizată de noi. Acesta va fi logo-ul definitiv al Nopţii Muzeelor. Gata cu experimentele! Duceţi vorba mai departe!", a mai scris Dragoş Neamu.
În Bucureşti, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România va organiza această ediţie împreună cu ARCUB.
Iniţiat în urmă cu 16 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR), fiind cel
mai important şi extins eveniment muzeal dedicat publicului, aşteptat de acestade fiecare dată cu mare interes.
În anul 2019, Noaptea Muzeelor a mobilizat peste 150 de muzee şi entităţi culturale diverse din toată ţara, care au interacţionat cu aproape 1.000.000 de persoane.