Când e următoarea zi cu dezlegare la peşte din Postul Paştelui 2022? Pentru creștinii ortodocși, Postul Paștelui a început în acest an, pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox 2022.

Când pică următoarea zi cu dezlegare la peşte din Postul Paştelui 2022?

În Postul Paștelui 2022 sunt cele mai puține dezlegări la pește. Astfel, în cel mai lung post din calendarul creștin ortodox, credincioșii au dezlegare la pește doar de 2 ori.

Iată în ce zi din Postul Paștelui 2022 se mai poate mânca pește și care este explicația.

Se spune că, Postul Paștelui 2022 este o perioadă de purificare atât din punct de vedere spiritual, cât și alimentar.

Postul paștelui durează de obicei patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. Totodată, este cel mai lung și strict post ținut de creștinii ortodocși.

Citeste si: Postul Paştelui 2022: Regulile de aur pe care credincioşii trebuie să le respecte cu stricteţe

Prima zi în care s-a dat dezlegare la pește în Postul Paștelui 2022 a fost pe 25 martie, de Buna Vestire.

Astfel, a doua dată în care credincioșii mai pot consuma pește în Postul Mare este 17 aprilie, atunci când creștinii ortodocși prăznuiesc Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile, așa cum mai este cunoscută sărbătoarea în calendarul creștin ortodox.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Calendar creştin ortodox pentru luna aprilie 2022: Cele mai importante sărbători

Când e următoarea zi cu dezlegare la Peşte din Postul Paştelui 2022?

Când e următoarea zi cu dezlegare la Peşte din Postul Paştelui 2022?

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, pe lângă cele două dezlegări la pește, există câteva zile în care credincioșii care țin Postul Paștelui primesc dezlegare la ulei și vin.

În acest an, în Postul Mare se face dezlegare la ulei și vin pe 9, 13, 20 și 27 martie, dar și pe 3, 10 și 16 aprilie. 

Ce este le este interzis creștinilor în Postul Paștelui 2022? 

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să intre în biserică. Însă, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii, pentru a sărbători Învierea Domnului Iisus Hristos.

În Postul Paștelui 2022, creştinii trebuie să dea dovadă milostenie și grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice sau cum se mai spune în popor ”alimente de dulce”. În plus, aceştia trebuie să se roage și să facă mai multe fapte bune.

Citeste si: Sf. Gheorghe 2022: Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios. De asemenea, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Potrivit tradiţiei creștine, în cursul Postului Mare se posteşte astfel: în primele două zile (luni şi marţi din săptămâna primă) se recomandă, pentru cei ce pot să ţină, post complet sau (pentru cei mai slabi) ajunare până spre seară, când se poate mânca puţină pâine şi bea apă; la fel în primele trei zile (luni, marţi şi miercuri) şi ultimele două zile (vinerea şi sâmbăta) din Săptămâna Patimilor.

Citeste si: Duminica Floriilor 2022: Pe ce dată sunt Floriile în acest an şi ce tradiţii şi obiceiuri este bine să respecţi?

Tot în perioada postului, creștinii ortodocși nu au voie să vorbească de rău despre aproape lor sau să facă fapte rele. În plus, în Postul Paștelui nu se fac nunți, botezuri sau petreceri, fiind o perioadă în care nu se dansează și nici nu se cântă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si