Când începe Black Friday 2021?  Și anul acesta, se pare că evenimentul Black Friday va bate recordurile în materie de shopping online, din cauza restricțiilor din pandemie.

Când are loc Black Friday 2021?

În România, Black Friday are loc pe 13 noiembrie, cu doua săptămâni mai devreme decât în SUA, iar unii compercianți demarează reducerile și mai devreme de această dată. 

Black Friday a devenit popular și în țara noastră în anul 2011. Numărul românilor care au auzit de evenimentul anului în comerţul românesc a ajunsese, în 2015, la un procent de 71% în rândul persoanelor din eşantionul evaluat. Conform unei evaluări, cei mai fideli clienţi ai Black Friday ar fi bărbaţii şi tinerii (între 24 şi 34 de ani).

Doi dintre cei mai mari comercianți din țară au adus conceptul de Black Friday în România în 2011. Astfel, în același an doar vânzările din Vinerea Neagră au adus 8 milioane de euro pentru una dintre companii, încheind anul 2011 cu venituri de 145 de milioane de euro.

Când începe Black Friday 2021?

Când începe Black Friday 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Disperarea oamenilor în criza scumpirilor înseamnă să se trezească de la 5 dimineața pentru a prinde alimente la promoții

Totodată, experiența din ultimii ani arată că produsele cu cele mai mari reduceri se epuizează în primele minute ale zilei de Black Friday, așadar doritorii trebuie să urmărească atent startul promoțiilor.

Însă, cei mai mulți dintre români nu sunt informați corect despre legislația în vigoare, și ajung astfel să pice în capcanele unor comercianți.

De Black Friday, lista de cumpărături a românilor conţine, în medie, două-trei produse, însă cele mai multe sunt din categoria televizoarelor (40%), electrocasnicelor mici (39%) şi telefoanelor mobile (22%), potrivit unui studiu al unei companii de cercetare de marketing în zonele de brand, media şi de comunicare.

De asemenea, în ziua de Black Friday sunt foarte căutate și maşinile de spălat (18%) şi frigiderele (17%). 

De unde provine numele de Black Friday?

Ziua de Black Friday sau Vinerea Neagră în România marchează începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă. Astfel, pentru comercianţi, această zi este una dintre cele mai profitabile zile din an, deoarece se fac cele mai multe cumpărături.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Termenul „Black Friday” a apărut încă din anii ’60, semnificând ziua cumpărăturilor pentru celebrarea sărbătorilor de iarnă. În SUA, Black Friday este celebrat la sfârşitul lunii noiembrie, când multe companii oferă zile libere angajaţilor lor. Totodatăă, adjectivul „black”- negru face referire la magazinele, care treceau în această perioadă de la „roşu” la „negru”, în organizarea contabilă, efectuată manual. În acest proces, contabilii marcau cu cerneală roşie pierderile pe care le aveau magazinele, iar cu negru profiturile înregistrate. 

Citeste si: Vestea cea mai așteptată despre economia României. "Sunt semne bune"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si