Campionatul European de Fotbal Euro 2020, amânat din cauza pandemiei pentru 2021, începe vineri, 11 iunie, cu meciul Turcia- Italia, care va avea loc la ora 22.00, imediat după ceremonia de deschidere a turneului gestionat de UEFA. Turneul se va încheia exact peste o lună, în ziua de duminică 11 iulie, la Wembley, acolo unde va avea loc finala și câștigătorii EURO 2020 vor fi încoronați.

  

Veste de ultima oră despre EURO 2020. Unul dintre meciurile inaugurale de la Euro, cel dintre Spania și Suedia este pus sub semnul întrebării după ce alți doi jucători au avut rezultate pozitive la testele Covid-19. Ultimul nume este Sergio Busquets, căpitanul Spaniei, care a intrat în izolare, iar Federația spaniolă de fotbal încearcă să stabilească cu cine s-a aflat în contact mijlocașul Barcelonei. 

Citeste si: EURO 2020: Câte persoane vor avea acces pe Arena Națională

Alți doi jucători suedezi au avut rezultate pozitive la testul Covid, punând în pericol meciurile din Grupa E- care urmează să aibă loc luni, la Sevilia. Potrivit Mirror, co.uk, cei doi jucători sunt Dejan Kulusevski și Mattias Svanberg. 

EURO 2020, prima competiție pan-europeană din istoria turneului

Unsprezece orașe vor găzdui prima competiții pan-continentală din istoria turneului european. Până acum, turneele EURO aveau loc într-o singură țară sau în maxim două țări asociate ca gazde ale competiției.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

EURO 2020 începe vineri seară pe Stadio Olimpico din Roma, unde Turcia începe în forță grupa A cu un meci pe viață și pe moarte împotriva Italiei. O parte dintre meciuri se vor juca și pe Arena Națională de la București. Celelalte stadioane implicate în competiție sunt la Glasgow, Amsterdam, Sevilia, Munchen, Copenhaga, Budapesta, St Petersburg, Baku și Londra. 

Citeste si: BREAKING: Clipe extrem de dureroase pentru Simona Halep. A fost cărată pe brațe

EURO 2020. La ce oră este ceremonia de deschidere?

Ceremonia de deschidere are loc vineri, 11 iunie, ora 21.00, pe Stadio Olimpico din Roma. Ceremonia are loc înainte de primul meci al turneului: Italia vs Turcia. Este singurul meci de vineri, după care vor fi câte trei meciuri pe zi începând de sâmbătă 12 iunie.

euro 2020
Euro 2020 începe la Roma și se va termina la Londra[Sursa foto: Twitter / UEFA]

EURO 2020, un regal fotbalistic cu 51 de meciuri

EURO 2020 va include 51 de meciuri, dintre care patru se joacă la București. Arena Națională din Capitală a fost desemnată de UEFA să găzduiască trei meciuri din faza grupelor și un meci din optimi.

Este a doua ediţie a Campionatului European care se desfăşoară cu 24 de echipe participante la turneul final, după cea din 2016.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica în optimile de finală ale EURO 2020.

Citeste si: Performanță uriașă pentru sportul românesc. Primul campion european de înot, la masculin, din istorie!

Care sunt grupele de la EURO 2020

Iată cele șase grupe de la Campionatul European de Fotbal EURO 2020:

  • Group A:  Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor
  • Group B:  Belgia, Danemarca, Finlanda, Rusia
  • Group C:  Austria, Olanda, Macedonia de Nord, Ucraina
  • Group D:  Croatia, Cehia, Anglia, Scoția
  • Group E:  Polonia, Slovacia, Spania, Suedia
  • Group F:  Franța, Germania, Ungaria, Portugalia

Meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională

Grupa C

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;

Optimi de finală

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C

euro 2020
Primul meci pe Arena Nationala la EURO 2020: Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si