Conform documentului publicat de Ministerul Educației, cursurile anului şcolar 2021- 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni. Cursurile au început în format fizic de la data de 13 septembrie.

Astfel, semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea- 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

Totodată, în semestrul I, în perioada 25- 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Citeste si: Mai multe școli și grădinițe din București își vor desfășura activitatea în sistem online. Vezi lista completă

Când începe și cât va dura vacanţa de Crăciun pentru elevi?

Potrivit Ministerului Educației, vacanţa de iarnă este stabilită de la data de 23 decembrie 2021 şi până la data de 9 ianuarie 2022.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe când, în semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie- 1 mai 2022.

Programul naţional "Şcoala altfel" se va desfăşura în perioada 8- 14 aprilie 2022.

Când începe vacanţa de Crăciun pentru elevi în 2021

Când începe vacanţa de Crăciun pentru elevi în 2021

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vacanţe şcolare 2021- 2022: Când au elevii prima vacanţă?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara în 3 februarie 2021, la un post Tv că, în viitorul an școlar, semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu vacanță dintre semestre.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si