Când intră pensiile în iunie 2023? Luna iunie este o perioadă cu câteva zile libere pentru români. Acest lucru înseamnă că și poștașii, care trebuie să aducă pensia bătrânilor, vor avea liber în perioada minivacanței de Rusalii.

Ce se va întâmpla cu pensiile în această lună?

Când intră pensiile în iunie 2023? Anunțul făcut de Poșta Română!

Când intră pensiile în iunie 2023? Anunțul făcut de Poșta Română!

Casa Națională de Pensii a discutat cu Poșta Română referitor la pensiile din luna iunie.

Poștașii vor avea un program special, iar banii vor ajunge în timp util către pensionari.

Guvernanții au stabilit că vineri, 2 iunie, va fi o zi liberă, nelucrătoare. Poștașii vor lucra, însă, în această zi.

”Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.  

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal. 

Citește și: Ce poți face dacă îți lipsește vechimea în muncă? Anunț important pentru români!

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

 

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Băncile vor fi închise în minivacanță

Când intră pensiile în iunie 2023? Anunțul făcut de Poșta Română!

Când intră pensiile în iunie 2023? Anunțul făcut de Poșta Română!

Băncile nu vor fi deschise în minivacanță. Rămâne de văzut cum vor primi pensia bătrânii care așteaptă banii pe card.

Ministrul muncii Marius Budăi a declarat faptul că se exclude scenariul prin care România ar putea rămâne fără bani de pensii.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Mai mult de atât, el a insistat asupra faptului  că vor exista mereu bani de pensii. Nu va exista problema tăierii de venituri, fie că se vorbește de pensii sau salarii.

De asemenea, Marius Budăi a declarat „Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informație să nu fie exclusă din start. Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”.

Citește și: Marcel Ciolacu a făcut un anunț despre salarii și taxe: ”Nu se taie! Nu se majorează”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si