Pensiile din luna aprilie 2024 care vin cu Poșta Română ar trebui să se achite  în intervalul 1-15 aprilie  la domiciliul beneficiarilor.

Există temeri în rândul pensionarilor că ar putea să apară întârzieri, pe fondul unor amenințări cu greva venite din partea sindicatelor și ale poștașilor români, nemulțumiți de salarii.

Citește și: Guvernul a deblocat posturile din spitale. Ce spune premierul Ciolacu despre păstrarea "taxei pe boală", la 3 luni de la intrarea în vigoare

Valentin Ştefan, directorul general al companiei Poşta Română, dă asigurări că toate pensiile şi toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie, până la data de 15 aprilie, indiferent de ce vor decide cei din sindicat.

Șeful Poștei Române: Sunt convins că, până la 15 aprilie, toate pensiile vor fi distribuite aşa cum trebuie

Valentin Ştefan a spus: "Mai puţin de 10% dintre salariaţii Poştei au fost în grevă de avertisment. Credeţi că o grevă poate fi constituită şi declanşată de mai puţin de 10% dintre salariaţii unei companii? Nici măcar toţi membrii de sindicat, toţi membrii SLPR nu au intrat în grevă. Acesta este motivul pentru care vă transmit acest mesaj de încredere. Sunt convins că, până la 15 aprilie toate pensiile, toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie".

Săptămâna trecută, o parte dintre angajaţii Poştei au fost în grevă de avertisment, din cauza salariilor mici.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dar, conform preşedintelui Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, procesul de negociere a noului contract colectiv de muncă fost compromis, iar oamenii se pregătesc pentru declanşarea grevei generale la sfârşitul acestei luni, cel târziu la începutul lunii aprilie, potrivit Agerpres.

Șeful Poștei Române: Sunt convins că, până la 15 aprilie toate pensiile vor fi distribuite aşa cum trebuie

Șeful Poștei Române: Sunt convins că, până la 15 aprilie, toate pensiile vor fi distribuite aşa cum trebuie

[Sursa foto: Pexels.com]

Propunere de majorare a salariilor din Poștă cu 250 lei

Conform șefului de la Poșta Română, bugetul de salarii al instituției a fost crescut deja până la nivelul maxim în luna ianuarie.

"Am crescut bugetul cam cu 105 milioane de lei, dintre care 56 de milioane deja au fost puse în creşteri salariale la începutul anului. Restul îi ţinem să vedem ce se întâmplă în vară; dacă creşte salariul minim, cu cât creşte, asupra câtor salariaţi va avea impact acest lucru. În funcţie de răspunsurile la aceste întrebări, banii vor merge către salariaţi. Motiv pentru care am propus sindicatului să maximizeze această libertate bugetară şi să ofere în medie o mărire de 250 de lei celor din companie", a mai spus Valentin Ştefan.

Directorul Poştei a mai afirmat că liderii de sindicat au făcut făcut presiuni asupra unor angajaţi să facă grevă de avertisment, iar persoanele respective au depus plângeri despre presiunile sindicaliştilor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

posta romana pensii

Pensiile depind de angajații din Poșta Română

[Sursa foto: Facebook / Posta Romana]

Ministrul Muncii, anunț despre eventuala întârziere a pensiilor în aprilie

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 aprilie, dar nu mai târziu de data de 13 aprilie 2024, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Întrebată dacă are certitudinea că pensiile și ajutoarele sociale vor fi plătite la timp în aprilie 2024, ministrul Muncii a precizat că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile.

"Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile", a precizat Simona Bucura Oprescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si