Ministrul Muncii spune că va face toate verificările astfel încât convenția avută cu Poșta Română să fie respectată, indiferent de greva poștașilor și pensiile să ajungă la timp în luna aprilie.

Simona Bucura Oprescu a declarat joi că Poşta trebuie să respecte contractul, iar românii să nu afectaţi de o eventuală grevă a poștașillor.

Citește și: Ce este "generația sandwich". Va trece printr-un șoc când "decrețeii" încep să iasă la pensie

"Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția", a spus ministrul Muncii la Antena 3.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii

[Sursa foto: Facebook / Simona Bucura Oprescu ]

Ministrul Muncii: "Vom face toate verificările care țin de noi"

Întrebată dacă are certitudinea că pensiile și ajutoarele sociale vor fi plătite la timp în aprilie 2024, ministrul Muncii a precizat că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile.

"Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile", a precizat Simona Bucura Oprescu.

Când se plătesc pensiile în luna aprilie 2024

Pensiile din luna aprilie 2024 care vin cu Poșta Română se achită în intervalul 1-15 aprilie la domiciliul beneficiarilor.

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 aprilie, dar nu mai târziu de data de 13 aprilie 2024, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Pensiile se achită prin mandat poştal, la domiciliul pensionarului sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de

Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Când se plătesc pensiile în luna aprilie 2024

Când se plătesc pensiile în luna aprilie 2024

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si