Pensiile din luna februarie se achită prin mandat poştal, la domiciliul pensionarului sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Citește și: VIDEO- Vârstnicii așteaptă mărirea pensiilor pentru a nu mai trăi pe datorie. 4 din 10 pensionari supraviețuiesc cu ajutorul împrumuturilor

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 februarie, dar nu mai târziu de data de 13 februarie, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Pensionarii cu venituri mici din România vor primi mai mulţi bani, în luna februarie, pentru că – în afară de pensie – vor primi și cei 250 de lei pe cardurile sociale pentru alimente și mese calde.

Când ajung pensiile cu Pensia Română

Pensiile care vin cu Poșta Română se achită în intervalul 1-15 februarie la domiciliul beneficiarilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale,  în termen de 2 zile lucrătoare  după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Toí cei care au ales să își primească veniturile prin poștă le pot primi și în zilele următoare, dar nu mai târziu de 15 februarie.

Mici întârzieri la plata pensiilor

Casa Națională de Pensii a transmis că în luna februarie 2024, plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții.

Potrivit postului România TV, sunt cazuri în care un pensionar a anunţat că poşaşul venea de obicei cu pensia pe data de 4 ale lunii, a fost anunţat că pensia va fi primită abia pe 13 februarie.

Într-adevăr, deşi nu a fost vorba de minivacanţă, cum a fost în ianuarie, pensiile au început să fie livrate pe 5 februarie, şi nu pe 1 februarie, cum ar fi fost normal, arată sursa citată.

Mai mult, peste 1.100.000 de pensionari au primit o creștere de 150 de lei a pensiei, de la 1 ianuarie 2024. Este vorba de românii care primesc indemnizația socială (sau pensia minimă, cum mai este ea cunoscută).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si