Mai multe state au decis să imunizeze populația cu a treia doză de vaccin împotriva temutului virus. Printre ele se numără și România. Chiar dacă unele țări au pus deja în practică vaccinarea cu doza suplimentară, Centru European de Prevenire a Bolilor a explicat motivul pentru care nu există o nevoie urgentă să facem asta. Reprezentanții ECDC au lansat argumente solide.

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19 în România. Câte persoane aleg serul în lupta cu boala

Tot mai multe țări se pregătesc să vaccineze populația cu a treia doză de vaccin anti-Coronavirus. Altele deja au pus în practică acest lucru. Însă Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a mărtusit că „nu există o nevoie urgentă” de administrare a unei doze suplimentare de vaccin pentru întărirea imunităţii împotriva COVID-19 în populaţia generală.

Citeste si: UE impune noi restricții, de teama COVID-19

Când ne vaccinăm cu a treia doză anti-COVID-19

Până acum ceva timp, autoritățile nu luau în calcul vaccinarea cu a treia doză Sars-Cov-2, însă tulpina Delta le-a făcut să ia noi măsuri. Țările au recurs la o soluție pentru o populație imună în fața noului val pandemic. Numeroase țări au luat deja această soluție și au trecut deja la punerea ei în aplicare. Totuși, Centrul Național de Prevenire și Control al Bolilor a făcut un anunț neaștepta cu privire la cea de a treia doză.

când ne vaccinăm cu a treia doză de vaccin covid 19
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Oficialii au declarat că nu este necesar să ne vaccinăm cu doza suplimentară, decât în unele cazuri sepciale. Astfel, vaccinarea cu cea de a treia doză de ser nu ar fi eficientă celor care sunt deja imuni în acest moment. Prin urmare, în linie cu poziţia OMS, aceste doze suplimentare pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit.

„În stadiul actual al cunoştinţelor, nu există o nevoie urgentă de a administra doze «booster» pentru persoanele vaccinate integral, în populaţia generală. Doze suplimentare trebuie deja să fie avute în vedere pentru persoane cu un răspuns limitat la prima serie de vaccinare, precum unele categorii de indivizi cu sistem imunitar compromis (spre exemplu, cei care au primit un transplant de organ)”, adaugă agenţia cu sediul la Stockholm.

Conform ECDC, „toate vaccinurile autorizate în UE sunt actualmente înalt protectoare împotriva spitalizării şi a formelor grave legate de COVID-19, în vreme ce un adult din trei nu este încă vaccinat integral”, astfel se recomandă mai întâi imunizarea în masă cu schema completă, iar abia apoi cea de a treia doză.

Citeste si: Peste 4,5 milioane de oameni au decedat din cauza coronavirusului, de la începutul pandemiei

Ce a transmis secretarul de stat în cadrul ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu

Andrei Baciu a discutat despre a treia doză de vaccin anti-Covid-19. El a declarat care sunt condițiile în care aceasta ar putea fi administrată.

Din punct de vedere științific, poate fi vorba despre două opțiuni. Vezi când ar trebui să te vaccinezi pentru a treia oară împotriva temutului virus.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Ca să ne vaccinăm a treia oară, autoritățile române au la bază două opțiuni, conform declarațiilor secretarului de stat în cadrul ministerului Sănătății.

Citeste si: În ce țări se administrează a treia doză de vaccin anti-Covid. Recomandarea OMS

Se pare că va fi nevoie de o nouă doză de vaccin numită „doză de boost”. Așadar, dacă imunitatea pe care am dobândit-o prin imunizarea cu primele două doze scade, dar și dacă apar tulpini noi de coronavirus, mult mai puternice decât cele existente, iar dozele inițiale de imunizare nu sunt atât de eficiente pentru a combate virusul, atunci ne vaccinăm cu doza suplimentară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si