Close sidebar
Close sidebar

Când nu vom fi obligați să purtăm măști. Anunțul lui Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a comentat decizia de obligativitate a purtării măștilor, după 15 mai.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alexandru Rafila a spus că românii nu vor fi obligați să poarte mască atunci când se deplasează în aer liber.

Citeste si: Ludovic Orban, despre tăierea salariilor demnitarilor „Acest subiect nu mai este de actualitate”

„Masca nu trebuie să o purtăm când ne deplasăm în aer liber. Cel puțin asta am înțeles eu și pare logic atunci când ne deplasăm pe stradă. Trebuie să punem masca atunci când ne urcăm într-un mijloc de transport care este o incintă închisă sau atunci când intrăm în încăperi în care mai este și o altă persoană.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Nu trebuie să purtăm masca dacă suntem în autovehiculul propriu. Dacă mergem cu bicicleta nu trebuie să purtăm masca pentru că ne împiedică la respirație. O să devină masca probabil o obișnuință. Am fost în Asia, iar acolo purtarea este frecventă, din cauza poluării, din diferite motive, dar acolo este ceva obișnuit”, a declarat Alexandru Rafila.

„Toată lumea va fi obligată să poarte măști”

Declarația acestuia vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, începând cu 15 mai, vor fi ridicate restricțiile de circulație, dar românii vor fi nevoiți să poarte măști de protecție.

„Astfel, am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun.

Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Masca de protecție obligatorie după 15 mai"

O a doua măsură pe care am decis-o este una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți români.

După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, declara, miercuri, Klaus Iohannis.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI