După un vald de aer rece care încă traversează România, vremea se încălzește încet, dar sigur, iar săptămâna viitoare aduce maxime de 27-28 de grade Celsius, potrivit prognozei Accuweather.

Citește și: VIDEO-Când se încălzește vremea? Meteorologii ANM au făcut anunțul

Începând de duminică, 19 mai, nu vor mai fi variații importante de temperatură, ci media maximelor se va situa între 24 și 27 de grade, iar a minimelor între 11 și 14 grade.

Pe parcursul acestei săptămâni, vremea va fi foarte schimbătoare, intervalele cu soare fiind urmate de nori și averse de ploaie.

Prognoza Accuweather, vești bune pentru săptămâna viitoare

Datele furnizate de meteorologii de Accuweather arată că vremea caldă revine în București.

Chiar de duminică se vor înregistra maxime de 25 de grade, iar marți-miercuri și joi temperaturile continuă să crească până la 27 de grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Evoluția temperaturii maxime în Capitală, potrivit Accuweather 

Evoluția temperaturii maxime în Capitală, potrivit Accuweather 

[Sursa foto: Accuweather.com]

Cele mai scăzute valori se înregistrează în prezent în zona litoralului, cele mai ridicate în partea de vest a țării. 

De miercuri, temperaturile încep să crească, astfel că în ultimele zile ale săptămânii, în mare parte din țara noastră vor fi maxime de peste 20 de grade, putând să ajungă chiar spre 25-26 de grade, valori specifice zilelor de vară.

Potrivit datelor din prezent, se pare că weekend-ul care urmează ne va aduce destul de multe averse în mai toate regiunile țări.

Când vine vara în România?

Când vine vara în România?

Vremea pe regiuni săptămâna viitoare

În Oltenia, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa, în general, între 23 și 26 de grade media maximele și între 11 și 14 grade media minimelor. Vor fi averse aproape în fiecare zi, în primele patru pe suprafețe mici, apoi pe arii extinse. 

În Muntenia, săptămâna următoare nu vor mai fi variații importante, în general, media maximelor se va situa între 24 și 27 de grade, iar a minimelor între 11 și 14 grade. În primele patru zile aversele vor fi izolate, apoi se vor extinde și vor fi posibile aproape zilnic. 

În Dobrogea, în zilele de săptămâna următoare valorile termice vor oscila între 22 și 25 de grade maximele și între 12 și 15 grade minimele. 

În Moldova, media maximelor va avea variații între 22 și 26 de grade, iar a minimelor între 10 și 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 19 – 26 mai. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si