Rezultate contestaţii Evaluare Naţională 2022: Când se afişează pe EDU.ro notele finale?
Candidații din acest an de la Evaluarea Națională au aflat pe 23 iunie primele rezultate. Cei nemulțumiți de note au putut depune contestații până vineri, 24 iunie, la ora 12:00. Iată când vor afla rezultatele finale!
Rezultatele finale vor fi afișate pe date de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.
Evaluarea Națională 2022: când se depun contestații?
După ce primele rezultate de la examenele de la Evaluarea Națională au fost afișate pe 23 iunie, elevii pot depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe 24 iunie, în intervalul orar 08:00-12:00.
Contestațiile la Evaluarea Națională 2022 pot fi depuse la centrele de examen pe 24 iunie 2022, între orele 08.00
și 12.00.
Candidații care vor să depună contestații trebuie să completeze și să semneze o cerere care conține și o declarație-tip, în care elevii menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota acordată la prima corectură.
În cazul candidaților care nu au împlinit 18 ani, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentații legali ai acestora.
Când apar rezultatele finale la Evaluarea Națională?
Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile pe 23 și 24 iunie 2022. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau
descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Pe 23 iunie au apărut primele rezultate, iar până pe 24 iunie, la ora 12:00 candidații nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe date de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.
Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, elevii utilizând codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primă, la prima probă susținută de aceștia.
Candidații care depun fizic sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că notă acordată că urmare a soluționării contestației poate modifică, după caz, notă inițială, prin creștere sau descreștere.
Cum se calculează media de admitere la liceu?
Potrivit anexei nr.1 a ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010,
privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, media generală se calculează după formula MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN, unde:
MA= media de admitere
ABS= media generală de absolvire a claselor a Va – a VIII-a;
EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.
Media de la Evaluarea Națională este într-un procent de 80%, iar cea din clasa V-VIII este de 20%.
Astfel, cu câte notele de cele două probe și mediile anilor de studii sunt mai mari, cu atât mai multe candidații pot avea șanse mai mari să intre la liceul la care vor.
Media generală la Evaluarea Națională se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără să fie rotunjită, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.
Media generală de la examenul de Evaluare Națională va fi calculat indiferent dacă nota sau notele din cadrul celor două probe sunt mai mici de nota 5.
Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.