Odată cu venirea toamnei, temperaturile au început să scadă. În curând, vremea se va răci semnificativ, iar acest lucru îi va determina pe bucureșteni să pornească căldura în case.

Luna octombrie se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă oamenii se întreabă când se va da drumul la căldură în București.

Iată când se va da drumul la căldură în București.

Citește și: Ajutor încălzire 2023- 2024: Câți bani vor primi românii?

Când se dă drumul la căldură în București. Ce iarnă ne așteaptă anul acesta

Când se dă drumul la căldură în București. Ce iarnă ne așteaptă anul acesta

[Sursa foto: Freepik]

Când se dă drumul la căldură în București

Termoenergetica București a anunțat în cursul zilei de vineri că luni, 18 septembrie 2023, au început testele de căldură în București.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă vineri că, luni, 18 septembrie 2023, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare. Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024”, a transmis CMTEB, printr-un comunicat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Căldura va fi furnizată în casele oamenilor din mediul urban după ce afară se vor înregistra +10 grade Celsius sau mai puțin, timp de 3 zile consecutiv, potrivit Hotărârii 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C,

între orele 20,00-6,00”, potrivit actului normativ.

Ce iarnă ne așteaptă anul acesta

Potrivit specialiștilor, anul 2023 a fost unul dintre cei mai fierbinți din ultimele 3 decenii. Responsabilul de încălzirea alarmantă a Pământului este El Nino.

Meteorologii spun că efectele care vor apărea în iarna anului 2023 s-ar datora lui El Nino, dar și unul al fenomen meteo, ENSO, ale căror efecte sunt mult mai puțin vizibile în Europa comparativ cu America de Nord, potrivit severe-weather.eu

Iarna anului 2023 va aduce cantități mari de precipitații, în special în Europa, în nord-vestul Scandinaviei, dar și în sud-estul continentului și în zona centrală.

Când se dă drumul la căldură în București. Ce iarnă ne așteaptă anul acesta

Când se dă drumul la căldură în București. Ce iarnă ne așteaptă anul acesta

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Previziunile meteorologilor arată că temperaturile vor continua să crească, iar în Europa sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât media normală pentru acest sezon rece.

Cea mai multă zăpadă s-ar putea strânge în regiunile alpine, la altitudini înalte din sud-estul Europei, dar și în nord-vestul Scandinaviei.

Citește și: Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada

În iarna 2023-2024, temperaturile din Europa ar putea fi mai ridicate decât media din vestul și centrul continentului. Pe de altă parte, temperaturile reci se vor înregistra în zonele de nord și nord-est.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si