Când se dă drumul la căldură în București în sezonul de iarnă 2022- 2023? Ne aflăm la mijlocul lunii octombrie, a doua lună de toamnă calendaristică. Bucureștenii au început să resimtă temperaturile reci în case. Unii dintre ei au început să poarte haine groase. 

În acest context, mulți s-au întrebat când va începe furnizarea căldurii în blocuri. Ultimul anunț a fost făcut marți în legătură cu acest subiect.

Ce anunț a făcut Termoenergetica?

Potrivit Termoenergetica București, „în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie 2022, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege”.

Citeste si: Termoenergetica a anunțat că va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de căldură

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, căldura va fi furnizată în apartamente atunci când afară se vor înregistra +10 grade Celsius sau mai puțin, timp de trei zile consecutive.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată în cuprinsul actului normativ.

În acest an, facturile vor fi mai mari

Gigacaloria pentru populație a crescut de la 143 de lei la 350 de lei din luna aprilie.

Potrivit specialiștilor, în această iarnă, o garsonieră în care plăteau 150 de lei în iarna anului trecut, vor plăti aproximativ 350 de lei pentru încălzire. Situația e mai dificilă într-un apartament cu două camere, unde costurile pot atinge 700 de lei.

Citeste si: Locuitorii Capitalei rămân fără apă caldă. Furnizarea va fi sistată la aproximativ o mie de blocuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si