Close sidebar
Close sidebar

Când se dă drumul la căldură în această toamnă? Regulamentul legal

Odată cu venirea toamnei, temperatura a început să scadă semnificativ. Acest lucru se resimte și în casele oamenilor. Vestea este aceea că cei care se bazează pe sistemul de încălzire centralizat sunt nevoiți să mai aștepte. Iată când se drumul la căldură în această toamnă!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru multe persoane, răcirea vremii nu este un moment tocmai plăcut, în special pentru cei care se bazează pe un sistem de încălzire centralizat. Căldura în case va fi furnizată, ca în fiecare an, în funcție de temperaturile de afară.

Citeste si: Jumătate din Capitală nu are apă caldă. Răspunsul Termoenergetica despre când revine apa

Potrivit Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, căldura va fi furnizată în apartamente atunci când afară se vor înregistra +10 grade Celsius sau mai puțin, timp de trei zile consecutive.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată în cuprinsul actului normativ

.

Suma economisită de cei care au sistem de încălzire centralizat

Termoenergetica a postat anul trecut o analiză referitoare la modul în care un sistem de încălzire centralizat este mai rentabil față de o centrală proprie.

Potrivit calculelor companiei Termoenergetica, bucureștenii care stăteau într-un apartament cu două camere și erau racordați la sistemul centralizat de încălzire plăteau pe lună mai puțin de 170 de lei.

În acest an, facturile vor fi mai mari

Persoanele care locuiau în același tip de apartament, dar aveau centrală proprie, plăteau anul trecut în jur de 360 de lei, doar pentru furnizarea căldurii. În acest an, pentru că prețurile la energie și gaze naturale au crescut, în consecință și facturile vor fi mai mari.

Citeste si: Termoenergetica a anunțat că va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de căldură

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI