Aceasta a declarat că țara noastră se află într-o situație dificilă, cu care nu s-a mai confruntat vreodată și lucrurile nu evoluează într-o direcție favorabilă.

„Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pandemiei?”, a spus Monica Anisie.

Potrivit Ministrului, educația este în aceste momente „un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile”.

Citeste si: Arafat: Se recomandă purtatul măştii sau al altor forme de material de protecţie pentru nas şi gură, în spaţiile publice

În ciuda tuturor dificultăților, Monica Anisie a dat noi asigurări elevilor și dascălilor că, sub nicio formă, nu se pune problema înghețării anului școlar în acest moment.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a continuat ministrul Educației.

Citeste si: Anunț de ultim moment făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Legat de continuarea suspendării cursurilor, Anisie a declarat că:

„Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri.

În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”.

Citeste si: În plină pandemie de coronavirus, un tătic din București și-a plimbat bebelușul aflat în cărucior pe acoperișul blocului! VIDEO

Monica Anisie a reamintit că pentru elevii din zonele defavorizate, care nu au acces la tehnologie, autoritățile au realizat un parteneriat cu TVR. Astfel postul public de televiziune transmite programul TeleȘcoala pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, astfel încât aceștia să își poată continua pregătirea pentru examenele finale.

 

Sursa: substantial.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si