Close sidebar
Close sidebar

Când se întorc elevii la școală? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că va avea o întâlnire cu ministrul Educației pentru stabilirea unui plan privind întoarcerea elevilor la școală.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„O activitate extrem de importantă este activitatea școlară și cu el în această după-amiază voi avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației. Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Cum va arăta acest plan va fi prezentat în momentul în care este elaborat în toate detaliile aferente”, a declarat Iohannis.

Citeste si: Ordinul Ministerului Educației. Profesorii și elevii sunt vizați

Președintele a mai spus că planul va fi făcut public în momentul în care vor fi stabilite toate detaliile.

Miercuri, Ministrul Educației a emis un ordin prin care pune la dispoziția profesorilor și elevilor o colecție de resurse pentru continuarea înățării în mediul online.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line. Portalul Digital existent pe educred.ro centralizează platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice”, se arată în comunicatul Ministerului.

Elevii s-au întors online la școală

Tot miercuri, elevii au reluat școala în mediul onlin, purtătorul de cuvând al Ispectoratului Școlar București, Roxana Cercel, declarând că activitatea se reia conform programei școlare.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Masca de protecție obligatorie după 15 mai"

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă. În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarat aceasta.

Noile programe pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, publicate în Monitorul Oficial

Noile programe pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul care se vor desfăşura în acest an au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acestea sunt prevăzute în ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea programelor pentru Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi pentru probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019- 2020.

Citeste si: Redeschiderea școlilor. Anunțul ministrului Sănătății

Ordinul de ministru cuprinde în anexe noile programe pentru: Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) şi matematică; pentru Bacalaureat 2020 la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI