Postul Crăciunului 2022. În tradiția creștină postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. 

Totodată, în perioada postului creștinii trebuie să scape de gândurile necurate, pofte sau fapte rele. Postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

Postul Crăciunului 2022

Când se intră în Postul Crăciunului 2022?

Când începe Postul Crăciunului 2022?

Postul Nașterii Mântuitorului sau   Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către creștini, durează 40 de zile, începând cu data de   14 noiembrie și până la 24 decembrie , inclusiv.

Dacă Lăsatul Secului cade miercurea sau vinerea, postul începe din 14 noiembrie.

Așadar, aceste date se aplică Bisericilor Catolice Orientale și Bisericilor Ortodoxe Orientale care folosesc calendarul iulian revizuit, care în prezent coincide cu calendarul gregorian.

Citeste si: Cum se face un pomelnic pentru Sâmbătă Morţilor- Moşii de toamnă 2022?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Postul Nașterii Domnului îi pregătește pe credincioși pentru a întâmpina Nașterii lui Iisus Hristos, una dintre cele mai importante sărbători din credința creștină. Postul Nașterii Domnului nu este atât de restrictiv cum este Postul Paștelui, dar acesta poate fi benefic pentru credincioși, având rolul de a-i curăța atât trupește, cât și sufletește.

Postul Crăciunului 2022

Când se intră în Postul Crăciunului 2022?

Când se lasă sec pentru Postul Crăciunului 2022?

Lăsata Secului este sărbătoarea care marchează ultima zi când se mai poate mânca de dulce, dinaintea începerii unuia dintre cele mai importante și aspre posturi rânduite de Biserica Ortodoxă, Postul Crăciunului.

Potrivit calendarului creștin-ortodox, luni,  14 noiembrie se lasă sec  pentru Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului.

Postul Crăciunului  va începe marți, pe 15 noiembrie și durează pana pe 24 decembrie inclusiv. 

Citeste si: Zilele cu dezlegare la peşte din Postul Crăciunului 2022

Conform crestinortodox.ro, 21 noiembrie este considerată ziua când Maica Domnului intră în templul din Ierusalim pentru a deveni ea însăși templu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În prima săptămână a Post Nașterii Domnului, până în 21 noiembrie, la sărbătoarea intrării în Biserică a Maicii Domnului, dar și în ultima săptămână, în perioada 20-24 decembrie, sunt perioade cu postire mai aspră.

Zilele de sâmbătă și duminică a acestor săptămâni de post nu au  dezlegare la pește, ci doar la ulei și vin. Se mai spune că în zilele de luni, miercuri și vineri, credincioșii trebuie să postească fără ulei și vin. Însă, dacă în aceste zile se face pomenirea unui sfânt cu cinstire mai largă, se face dezlegare pentru dragostea sfântului. 

Citeste si: Vinul pentru Crăciun se scumpește


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si