Close sidebar
Close sidebar

Când se plătesc pensiile majorate în septembrie 2024. Ziua așteptată de toți pensionarii

Pensiile se majorează de la 1 septembrie 2024 pentru cel puțin 3 milioane de români, în timp ce alți 1,8 - 2 milioane de pensionari trebuie să aștepte data de 1 ianuarie 2025 pentru a primi, eventual, mai mulți bani. Punctul de pensie ar urma să se majoreze cu minim 10% de anul viitor, însă vor beveficia de indexare doar cei care au un număr total de puncte recalculat cel puțin egal cu cel din prezent.

Sorin Negru,

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 septembrie 2024

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pensiile din luna septembrie 2024 sunt cele mai așteptate de către seniorii României din ultimii 35 de ani, fiind vorba de prima recalculare generală a veniturilor cuvenite pentru pensionari.

Când află românii ce pensii recalculate primesc din septembrie 2024

Deciiziile cu pensia recalculată urmează să fie aduse de Poșta Română în casele românilor între 15 august și 1 septembrie 2024.

Acela va fi momentul în care seniorii vor afla ce pensie vor primi din septembrie încolo, în funcție de numărul de puncte care li s-a calculat.

Potrivit noii formule de calcul din legea pensiilor, valoarea pensiei se stabilește prin înmulțirea punctului de pensie cu numărul total de puncte realizate de către asigurat.

În 2024, punctul de pensie este de 81 de lei, dar urmează să crească din ianuarie 2025.

Citește și: Pensii mai mari cu 2.000 de lei după recalculare. Veste bună pentru seniorii care se așteptau la "zero creșteri" din septembrie

Când se plătesc pensiile în luna septembrie 2024

Pensiile din luna septembrie 2024 care vin cu Poșta Română se achită în intervalul 2-15 septembrie la domiciliul beneficiarilor, în condițiile în care 1 septembrie cade duminica.

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 septembrie, dar nu mai târziu de data de 13, potrivit Casei Naționale de Pensii. Este vorba de zilele de joi-vineri, 12-13 septembrie 2024.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Noua „mini-lună” a Pământului va orbita în jurul planetei noastre în următoarele două luni. Ce se știe despre obiectul ceresc- antena3.ro

Pensiile se achită prin mandat poştal, la domiciliul pensionarului sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pensiile majorate se plătesc între 2 și 15 septembrie 2024

 

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Noua „mini-lună” a Pământului va orbita în jurul planetei noastre în următoarele două luni. Ce se știe despre obiectul ceresc- antena3.ro

Deciziile cu noua valoare a pensiilor, după recalculare, vor fi tipărite şi vor ajunge la Poşta Română până pe 15 august, iar documentele vor fi înmânate pensionarilor cel târziu la sfârșitul acestei luni.

Se anunță creșteri de pensie, în medie, cu 1.000 de lei pentru pensionarii care au ieșit la pensie la termen.

Este vorba despre seniorii care au ieșit la 65 de ani la sau dacă au ieșit pe baza unor legi mai vechi au stagiul obligatoriu complet.

Însă, unii pensionari pot spera la o creștere mai consistentă a pensiei de la 1 septembrie. Cei care au ieșit la termen sunt avantajați pentru că ei au muncit mulți ani.

Pensii mai mari pentru românii cu vechime în muncă de minim 25 de ani

Noua formulă de calcul a pensiilor este VPR x Numărul total de puncte, unde VPR este valoarea punctului de referință (81 de lei, potrivit noii legi a pensiilor).

  • 0,50 puncte/an, pentru anii din intervalul 26 – 30 de rămânere în muncă, inclusiv;
  • 0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31 – 35, inclusiv;
  • 1 punct/an, pentru anii din intervalul 36 -40 ş.a.m.d.
  • 1,25 puncte/an pentru 40-45 de ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI