UPDATE 14 ianuarie 2020, ora 17:30. Școlile se deschid începând cu data de 8 februarie 2021. Președintele Klaus Iohannis a făcut marele anunț.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. El a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

”Majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis.

Potrivit ministrului, problemele predării online sunt "structurale, nu sunt probleme circumstanţiale", de care "se loveşte orice stat".

"Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută. O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern", a spus Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Elevii fac școală online până pe 8 februarie. Anunțul serii venit din partea ministrului Educației

 

Sorin Cîmpeanu, despre examenele naţionale: Este esenţial să avem predictibilitate

Sorin Cîmpeanu a declarat marţi că "este esenţial" să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, dar, dacă nu se va putea reveni la învăţământul faţă în faţă, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale deficite ce "nu se pot reţine în sarcina elevilor".

Citeste si: Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea învăţământului exclusiv online

Întrebat la Realitatea Plus dacă va fi modificat conţinutul probelor la examenele naţionale având în vedere problemele ivite în ceea ce priveşte învăţământul online, ministrul Educaţiei a răspuns: "Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate.(...) Dacă nu se va putea- nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu- să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens".

Citeste si: Ministrul Educației, primele declarații despre redeschiderea școlilor! "Decizia va fi luata cel mai probabil..."

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

El a spus că îşi doreşte reluarea cursurilor în format clasic şi pentru acţiuni remediale, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale.

"De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze", a afirmat Cîmpeanu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si