Close sidebar
Close sidebar

Când se redeschid școlile. Anunțul făcut de Premierul Florin Cîțu

Klaus Iohannis și Florin Cîțu se întâlnesc marți, 2 februrie 2021, pentru a decide dacă se vor redeschide școlile pe data de 8 februarie. Mâine, atât elevii, profesorii, cât și părinții vor afla vestea.

Georgiana Balaban,

Se redeschid școlile pe 8 februarie sau nu?! [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe data de 8 februarie 2021 elevii din România ar trebui să înceapă semestrul doi în format fizic. Președintele Klaus Iohannis și Premierul Florin Cîțu se reunesc mâine în cadrul unei ședințe pentru a lua marea decizie. Cîțu a menționat că pe 2 februarie va lua o hotărâre alături de Iohannis în privința desfășurării cursurilor de lunea viitoare.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou.

Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile", a declarat Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Potrivit premierul Florin Cîțu, prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

„Am avut o discuţie şi am văzut că deja ministrul Educaţiei a ieşit şi a explicat care sunt numărul de autorizaţii, avize.

Există o diferenţă între autorizaţii şi avize. Trebuie să găsim o formulă să funcţionăm. Nu poţi să construieşti peste noapte nici spitale, nici şcoli, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim cele mai bune modalităţi prin care oamenii să fie în siguranţă atât în şcoli, cât şi în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo"
, a explicat prim-ministrul.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

Trei scenarii pentru o posibilă redeschidere a școlilor

Autoritățile au transmis că există trei scenarii pentru redeschiderea școlilor. Aceste scenarii au fost luate în calcul, în funcție de numărul de elevi care vor reveni în bănci. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

Citeste si: Ministrul Educaţiei susţine schimbarea metodei de predare pentru îmbunătăţirea ratei de analfabetism din România

Elevii vor afla pe 2 februarie dacă se redeschid școlile sau nu. [Sursa foto: google]

Acolo unde este valabil scenariul galben, unde sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale- VIII, XII, XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Cum arată incidența în cele trei scenarii

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori  

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Citeste si: Profesorii care lipsesc motivat de la școală vor recupera toate orele într-o singură zi! Cu ce propunere vine Sorin Cîmpeanu

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Conform autorităților, minorii care contraindicații medicale, certificate medical, vor putea să continue procesul de învățare online și după data de 8 februarie, chiar dacă ceilalți colegi se vor întoarce în bănci, la școală. Sorin Cîmpeanu a declarat că alături de aceștia se pot adăuga elevii care locuiesc cu familie extinsă în rândul căreia există membri aflați în categorii de risc.

Președintele României Klaus Iohannis a menționat că mâine pe 2 februarie 2021 se va decide oficial dacă se vor redeschide școlile sau nu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI