Când începe şcoala fizic în noiembrie 2021, dupa vacanţa de două săptămâni? Iată când se redeschid şcolile în noiembrie 2021 şi noua structrură a anului şcolar 2021- 2022!

UPDATE 4 noiembrie 2021. Iohannis: Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să se redeschidă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că de săptămâna viitoare, după ce elevii vor reveni din vacanță, vor fi deschise școlile în funcție de situația epidemiologică, dar și în funcție de gradul de vaccinare al personalului. Președintele a spus că experții „vor discuta și

mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

„La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că se are în vedere un prag de 60% de vaccinare pentru personalul școlilor, ca orele să poată începe cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în curând vor ajunge în școli testele rapide pe bază de salivă, iar elevii și personalul din unitățile de învățământ vor fi testați de două ori pe săptămână.

UPDATE 1 noiembrie 2021. Ministrul Educaţiei: Şcoala va începe luni, 8 noiembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că în 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”.

Ministrul a anunțat că numărul de teze se reduce în acest an, vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținut începând cu 6 decembrie.

Când se redeschid şcolile în noiembrie 2021?

Ministrul Educației a anunțat că zilele de vacanță impusă din perioada 25 octombrie- 5 noiembrie se vor recupera în perioada 3-14 ianuarie 2022, astfel că semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie 2022. Semestrul al doilea va începe cu o săptămână mai târziu, pe 17 ianuarie 2022.

Aşadar, elevii ar trebuie să revină la şcoală pe data de 8 noiembrie 2021. Însă, acest lucru depinde de modul în care evoluează numărul de cazuri de COVID-19 şi situaţia la ATI.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat după zece zile, se va face o evaluare a situației și o nouă analiză, înainte de a se decide dacă elevii se vor întoarce în bănci, la școală, după cele două săptămâni de vacanță.

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni elevii se întorc la şcoală – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Raed Arafat.

Vacanța de vară, adică finalul anului școlar, nu se va modifica. De asemenea, nu vor exista schimbări nici în ceea ce priveşte datele examenelor naționale.

Decizia finală și ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar 2021-2022 vor fi emise vineri, 5 noiembrie.

Noua structrură a anului şcolar 2021 - 2022

Noua structrură a anului şcolar 2021 - 2022

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu

Declarația ministrului Educaţiei privind modificarea structurii anului şcolar 2021- 2022

“Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni suplimentare de vacanță, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. Cred că este ușor de ales.

Fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă. Deci, în loc să trecem în online, am dat această vacanță suplimentară care se transformă în două săptămâni de școală cu prezență fizică. Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau și vor sta până pe 14 ianuarie când vor încheia semestrul I.

Cu alte cuvinte, semestrul I avea 14 săptămâni de cursuri și va avea 14 săptămâni de cursuri. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt recuperate în ianuarie.

Elevii din învățământul primar aveau aceeași durată a cursurilor pe care o aveau și acum. Semestrul II, foarte important, avea 20 de săptămâni și va avea tot 20 de săptămâni. Am spus că vacanța suplimentară este de maximum două săptămâni pentru că atât se poate recupera fără să muți datele examenelor naționale, care rămân la locul lor, așa cum sunt cunoscute la datele cunoscute de multă vreme.

Sunt sigur că nu voi mai propune ca ministru al Educației un plus de vacanță suplimentară pentru simplul motiv că ea nu mai poate fi recuperată. Calendarul este fix și atunci pe 8 noiembrie școala va începe. Ipoteza de bază este școală cu prezență fizică, dar dacă nu vom putea, din cauza numărului de infectări, atunci nu ne rămâne de ales – din moment ce vacanță nu avem-, prezența fizică dacă suntem obligați să suspendăm, singura variantă care rămâne este școala online. Altă variantă nu există: vacanță nu, prezență fizică ne dorim dar s-ar putea să nu putem, rămâne a treia variantă: școala online cu pierderile de rigoare. Dar am salvat două săptămâni, două săptămâni sunt importante.

Dacă treceam în online aceste două săptămâni, în loc să dăm vacanță suplimentară, nu aveam șansa celor două săptămâni în ianuarie, școală cu prezență fizică, cred că e simplu.”, a explicat Sorin Cîmpean, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpean, ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpean, ministrul Educaţiei

Noua structura a anului școlar 2021-2022, după modificările anunțate de ministrul Educaţiei

Anul școlar 2021- 2022 a început la data de 1 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I:

- 14 săptămâni de cursuri: 13 septembrie 2021- 14 ianuarie 2022

Semestrul al II-lea:

- 20 săptămâni de cursuri: 17 ianuarie 2022- 10 iunie 2022

Citeste si: Răsturnare de situație. Școlile și grădinițele private ar putea rămâne deschise în continuare

Când au elevii vacanță?

Vacanțele elevilor și preșcolarilor ar urma să fie programate astfel, după aceste modificări anunțate:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Vacanță „forțată” pentru toți elevii: învățământ preșcolar și primar: 25 octombrie- 5 noiembrie 2021;
Vacanța de iarnă:
- pentru preșcolari și elevii din ciclul primar: 23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022;
- pentru elevii de gimnaziu, liceu, postliceală: 23 decembrie 2021- 2 ianuarie 2022
Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022- 1 mai 2022;
Vacanța de vară: 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Când dau elevii teze

„Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică. Pentru că teza este ultimul bastion în calea lipsei de relevanță a notelor”, a precizat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, marți seară.

Astfel, tezele pentru elevii de gimnaziu și liceu se vor susține în primele două săptămâni din ianuarie, care devin ultimele două din semestrul I: 3-14 ianuarie.

Când intră elevii în vacanța de Crăciun 2021

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun pentru elevi în 2021 era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil, conform hotnews.ro.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.

Citeste si: Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Când se ia vacanța de Paște 2022

Vacanța de primăvară include și perioada de Paște și sărbătoarea „Ziua muncii”- 1 mai.

Paștele ortodox pică în 2022 pe 24 aprilie, iar cel catolic pe 17 aprilie. Ambele sărbători sunt cuprinse în intervalul de vacanță de primăvară- 15 aprilie- 1 mai.

Ce se întâmplă cu „Școala Altfel”

Programul „Școala Altfel” era programat în perioada 8- 14 aprilie, însă această săptămâna va fi transformată în săptămână de școală normală, pentru a se recupera cursurile din prima săptămână de semestrul 2 la care se renunță, în vederea recuperării zilelor din vacanța forțată.

În săptămâna Școala Altfel urmau să se organizeze și olimpiadele școlare.

Când se redeschid şcolile în noiembrie 2021? Noua structrură a anului şcolar 2021 - 2022

Când se redeschid şcolile în noiembrie 2021? Noua structrură a anului şcolar 2021 - 2022

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2022: Când se desfășoară probele pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Calendar Evaluare Națională 2022

30 mai — 3 iunie 2022- Înscrierea la evaluarea națională

3 iunie 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

14 iunie 2022- Limba și literatura română — probă scrisă

16 iunie 2022- Matematica — probă scrisă

17 iunie 2022- Limba și literatura maternă — probă scrisă

23 iunie 2022 (până la ora 14.00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie 2022 (ora 16.00—ora 19.00)

24 iunie 2022 (ora 8.00—ora 12.00)- Depunerea contestațiilor

24 iunie—29 iunie 2022- Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citeste si: Ministrul Educației: Fraudă la examenul de Bacalaureat 2021. Candidații vor fi eliminați

Calendar Bac 2022

Sesiunea iunie-iulie- Bacalaureat 2022

23—27 mai 2022- Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

6—8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

8—9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

9—10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

13—15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă

22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă

23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Când se depun contestațiile și când se afișează rezultatele la Bac 2022

27 iunie 2022- Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00

28—30 iunie 2022- Rezolvarea contestațiilor

1 iulie 2022- Afișarea rezultatelor finale

Sesiunea august- septembrie- Bacalaureat 2022

18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

16 august 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

17 august 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă

18 august 2022 Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă

19 august 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

22 – 23 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

25 august 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D

26 și 29 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

31 august 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

1 – 2 septembrie 2022 Rezolvarea contestațiilor

3 septembrie 2022 Afișarea rezultatelor finale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si