Când se redeschid școlile în România? Toate informațiile oficiale de până acum
Când se redeschid școlile în România? O întrebare la care atât elevii cât și părinții așteaptă un răspuns cu sufletul la gură. Klaus Iohannis tocmai a anunțat că, după 15 mai, se vor lua în calcul mai multe măsuri de relaxare. Până atunci, se vor aplica cursurile online.
Când se redeschid școlile în România? Cursurile școlare se reiau miercuri, urmând să se desfășoare tot în regim online și în următoarea perioadă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, Roxana Cercel, se reia activitatea activitatea conform programei şcolare.
„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă.
Când se redeschid școlile în România? În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarant Roxana Cercel.
Klaus Iohannis: Ne gândim la măsurile de relaxare după 15 mai
”Este important să ştim că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare, vor fi graduale, vor fi posibile activităţi cu un risc mic de contaminare cu acest virus.
Este evident nevoie de o evaluare a medicilor şi specialiştilor, dar şi o evaluare economică, pentru că dorim să repornim economia României. Relaxare înseamnă că autorităţile se vor implica mai puţin şi responsabilitatea revine mai mult ca acum fiecăruia dintre dumneavoastră. Fiecare va fi mai responsabil în privinţa chestiunilor care îl privesc direct”, a explicat preşedintele.
Când se redeschid școlile în România? În opinia sa, este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri, ci după 15 mai, când intrăm într-o nouă perioadă în care, dacă respectăm foarte bine, ca şi până acum, măsuri,
sigur va duce la o îmbunătăţire a traiului nostru.
Anisie: Chiar şi în scenariile cele mai sumbre noi vom încheia anul şcolar 2019-2020
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune că este exclusă posibilitatea ca anul şcolar să fie îngheţat. "În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020", declară ministrul, care precizează că elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor.
Când se redeschid școlile în România? "În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a afirmat Monica Anisie într-un interviu acordat marţi Digi 24 .
Aceasta a precizat că, dacă există decalaje între cunoştinţele acumulate de elevi în perioada în care se fac cursuri de acasă, Ministerul Educaţiei va avea în vedere pentru anul şcolar următor "un set de recomandări pentru profesori în aşa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu s-a studiat în această
perioadă”.
Ministrul Educaţiei a făcut clarificări cu privire la felul în care se vor încheia mediile pentru al doilea semestru, spunând că elevii care nu au două note la fiecare materie de studiu pot obţine cele două note când se reiau cursurile.
Orban anunţă că şcolile se vor deschide ”când ne va permite contextul epidemiologic”, chiar dacă asta va însemna 1 iunie
Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că şcolile se vor deschide ”când ne va permite contextul epidemiologic”, chiar dacă asta va însemna 1 iunie.
Premierul a făcut referire la unele soluţii care se caută – eventual împărţirea elevilor pe grupe. ”Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor”, a precizat premierul.
”Am spus după 15 mai este posibil să redeschidem şcolile pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, când ne va permite contextul epidemiologic. Depinde de cum evoluează dinamica infectărilor”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.
Prim-ministrul a prcizat că nu s-a luat niciodată în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.
”Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze anul şcolar. Atingerea acetui obiectiv şi modalităţile în care vor fi pregătite examenele, depinde de contextul epidemiologic. E posibil ca examenele să se dea online sau în alte condiţii. E posibil să se redeschidă şcolile fără clase pline. Luăm în calcul inclusiv redeschiderea graduală sau împărţirea elevilor. Vom fi pregătiţi pentru orice sitaţie. Obiectivul nistru clar este ca toţi elevii şi studenţii să poată încheia anul şcolar şi cei din anii terminali să se poată înscrie în următorul an şcolar”, a mai declarat premierul.
Noile programe pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, publicate în Monitorul Oficial
Noile programe pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul care se vor desfăşura în acest an au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.
Acestea sunt prevăzute în ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea programelor pentru Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi pentru probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019- 2020.
Când se redeschid școlile în România? Ordinul de ministru cuprinde în anexe noile programe pentru: Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) şi matematică; pentru Bacalaureat 2020 la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.
Când se redeschid școlile în România? "Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de şanse pentru toţi elevii care vor absolvi învăţământul gimnazial, respectiv liceal, dar şi o evaluare obiectivă, la nivel naţional, a competenţelor specifice formate/dezvoltate, dar şi a conţinuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învăţământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului şcolar 2019-2020", declara pe 14 aprilie ministrul Educaţiei, Monica Anisie.