Când se termină războiul dintre Rusia și Ucraina?
Întreaga omenire se întreabă când se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina. Conform anunțului lansat de Pentagon, conflictul ruso-ucrainean nu se încheie curând.
Din data de 24 februarie 2022, Rusia și Ucraina sunt în plin război. Întreaga planetă este tensionată și se întreabă ce va urma. Pentagonul a oferit și o lămurire.
Atacul Rusiei asupra Ucrainei a intrat în atenția tuturor, astfel că fiecare este la zi cu toate noutățile și încearcă pe cât posibil să ajute populația ucraineană afectată. Reprezentanții Pentagonului au venit cu mai multe informații despre perioada în care războiul dintre Rusia și Ucraina o să se oprească.
Preşedintele rus Vladimir Putin nu a renunţat la dorinţa sa de a pune stăpânire pe toată Ucraina şi războiul riscă să dureze „luni, chiar ani”, a avertizat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
„Nu avem indicii că Putin a renunţat la ambiţia sa de a controla toată Ucraina şi de a rescrie ordinea internaţională. Trebuie să fim realişti. Războiul poate dura mult timp, câteva luni, chiar ani. Şi acesta este motivul pentru care trebuie de asemenea să fim pregătiţi pentru un parcurs lung, simultan în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina, menţinerea sancţiunilor şi consolidarea apărărilor noastre”, a spus Stoltenberg, potrivit Agerpres.
El a reafirmat că Moscova pregăteşte o ofensivă în estul Ucrainei pentru a prelua controlul asupra întregii regiuni Donbas şi a realiza „o punte terestră” cu Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.
O reuniune ministerială a G7 este prevăzută la sediul Alianţei în marja ministerialei NATO, în prezenţa şefului diplomaţiei japoneze Yoshimasa Hayashi. Principalul subiect al reuniunii va fi înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Ucraina are nevoie urgentă de sprijin militar şi acesta este motivul pentru care este la fel de important ca aliaţii din NATO să accepte să continue să sprijine Ucraina cu numeroase tipuri de echipamente militare, atât echipamente grele, cât şi sisteme de arme uşoare”, a explicat Jens Stoltenberg, estimând că ajutorul deja furnizat a avut „un efect real”.
„Indiferent de data încheierii războiului, ea va avea implicaţii pe termen lung pentru securitatea noastră. Pentru că am văzut brutalitate. Am văzut dorinţa preşedintelui Putin de a utiliza forţa militară pentru a-şi atinge obiectivele. Şi acest lucru a schimbat realitatea securităţii în Europa pentru foarte mulţi ani”, a adăugat el.
„Noi le-am cerut comandanţilor militari să propună opţiuni liderilor politici pentru ca aceştia să poată lua decizii în scopul reiniţializării capacităţii Alianţei de apărare şi de descurajare”, a precizat secretarul general al NATO.
Aceste opţiuni vor fi discutate la Summitul NATO de la Madrid, din 29 şi 30 iunie.
Chiar dacă Putin ar putea câștiga, iar Ucraina ar fi învinsă, conflictul dintre cele două țări, va dura mult timp, chiar 10-20 de ani.
Potrivit Pentagonului, după o perioadă lungă de conflicte care vor continua, trupele președintelui rus ar putea să fie învinse.Putin a ordonat, în urmă cu o săptămână, la primele ore ale dimineții ca trupele militare să atace Ucraina. Președinele rus avea un plan bine gândit și o strategie aparte, însă situația a luat o altă întorsătură.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Potrivit unei analize recente, războiul din Ucraina nu se desfășoară așa cum s-a planificat la Moscova, asta deoarece trupele lui Vladimir Putin nu se așteptau la rezistența militară și civilă, astfel că a încetinit înaintarea, până în aceste momente neavând niciun obiectiv atins.
Citeste si: Fermierii ucraineni tractează un sistem de rachete antiaerian rusesc care costă 25 de milioane de dolari
După analiza de pe câmpul de luptă, Pentagonul a estimat că, pentru a prelua controlul asupra Ucrainei, rușii vor avea nevoie de încă 4-6 săptămâni, timp în care ucrainenii vor rămâne fără muniție.