Cea mai așteptată informație despre COVID  a venit. Reprezentanții de la  Organizația Mondială a Sănătății au răspuns celei mai des întâlnite întrebări legate de pandemie și când anume se va încheia.

Toată această stare de incertidine va lua sfârşit „când lumea va alege să-i pună capăt”. Asta pentru că, în acest moment, „toate instrumentele” sunt de acum disponibile pentru combaterea virusului. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondială a Sănătății a declarat că sfârșitul pandemiei se află în mâinile noastre.

„Pandemia va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, este în mâinile noastre, avem toate instrumentele care ne sunt necesare”.

Acesta a adăugat faptul că îi pare rău că instumentele nu au fost folosite cu înțelepciune.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noile restricţii care se aplică de luni, 25 octombrie 2021: Carantină de noapte pentru nevaccinați/Certificatul Verde devine OBLIGATORIU

Obiectivul OMS: Cât la sută din populație trebuie să fie vaccinată

Organizația Mondială a Sănătății  a stabilit un obiectiv ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârşitul anului şi 70% până la mijlocul anului 2022: „Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni”, a afirmat el la Berlin. 

Citeste si: Ritmul vaccinării se menține alert. Valeriu Gheorghiță: S-a atins pragul de 40% din populația adultă

„Aproape 50.000 de decese pe săptămână în lume''

Tedros Adhanom Ghebreyesus a ținut să puncteze faptul că sunt „aproape 50.000 de decese pe săptămână” în lume, „pandemia este departe de a se termina”.

Şeful OMS a făcut aceste declarații în cursul ceremoniei de deschidere a „Summitului mondial asupra sănătăţii”, un eveniment anual care reuneşte profesionişti şi politicieni la Berlin.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si