Când se vor deschide restaurantele?  Premierul Ludovic Orban a declarat că teatrele şi restaurantele vor fi redeschise doar atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic. Mai mult, acesta nu se hazardează să facă vreun pronostic.

Când se vor deschide restaurantele? Orban: "Nu mă hazardez"

„Când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, nu mă hazardez să fac niciun pronostic.

După opinia mea, trebuie să aşteptăm, să urmărim evoluţia epidemiei. Există o creştere evidentă a numărului de cazuri, această creştere a numărului de cazuri, atenţie, este distribuită aproape uniform în ţară, nu avem nişte focare în anumite judeţe, ci este vorba de o distribuţie în comunitate în aproape toate judeţele. (…) Transmiterea comunitară este o transmitere care trebuie controlată, prin anchete epidemiologice, prin respectarea regulilor, astfel încât o persoană dacă este infectată, chiar dacă nu ştie, să nu transmită celor cu care intră în contact virusul respectiv. Deocamdată, nu ştim ce se va întâmpla”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Realitatea Plus, întrebat când se vor redeschide teatrele şi restaurantele.

Când se vor deschide restaurantele? Anunţul făcut de Ludovic Orban
Când se vor deschide restaurantele? Anunţul făcut de Ludovic Orban

Citeste si: Marcel Pavel, confirmat cu coronavirus

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Premierul a adăugat că, deocamdată, autorităţile nu ştiu ce se va întâmpla şi a făcut apel, din nou, la „foarte mare vigilenţă şi o respectare strictă a regulilor”.

Când se vor deschide restaurantele? „Altfel, riscăm să ne confruntăm cu o creştere foarte importantă a numărului de cazuri şi lucrul ăsta nu numai că nu ne va permite o nouă relaxare, ci s-ar putea să ne pună în situaţia, să ne oblige, efectiv, să adoptăm noi restricţii”, a mai spus Orban.

Citeste si: Anunțul care îi va înfuria pe români. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? „Nu vom fi iresponsabili să le creştem”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si