Acatistul Acoperământul Maicii Domnului este o rugăciune deosebit de puternică, citită de credincioși în momente de încercare, dar și pentru a primi ocrotirea și ajutorul Maicii Domnului. Această rugăciune are o semnificație aparte în tradiția creștină și este legată de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, celebrată anual pe 1 octombrie.

Pentru ce se citește Acatistul Acoperământul Maicii Domnului

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului este citit în special pentru protecție, liniște sufletească și ajutor divin.

Credincioșii recurg la această rugăciune atunci când se confruntă cu probleme familiale, dificultăți materiale sau sănătate precară, cerând sprijinul Maicii Domnului pentru a depăși aceste încercări.

Rugăciunea este de mare ajutor celor care au nevoie de îndrumare sau în situații în care simt că nu mai găsesc soluții umane la problemele lor. Prin citirea acatistului, ei cer ajutorul spiritual și ocrotirea Maicii Domnului, care, conform credinței creștine, îi acoperă pe cei care îi cer ajutorul cu „acoperământul” sau mantia ei protectoare.

Citește și: Sărbătoare mare în Calendarul ortodox pe 1 octombrie 2024! Ce semnificație are Acoperământul Maicii Domnului?

Cum începe acatistul Acoperământul Maicii Domnului

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului începe, ca multe alte acatiste, cu invocarea Sfintei Treimi și rugăciunile introductive care pregătesc credinciosul pentru intrarea în stare de rugăciune profundă. Primele versete subliniază măreția și mila Maicii Domnului, oferind credinciosului încredere în puterea ei ocrotitoare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro

„Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumiri aducem ție, noi, robii tăi. Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, din toate nevoile slobozește-ne pe noi, ca să-ți cântăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!”

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului

[Sursa foto: Pixabay]

Puteți citi aici acatistul Acoperământul Maicii Domnului

Ce semnificație are sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, prăznuită pe 1 octombrie, are o semnificație profundă în tradiția ortodoxă. Conform relatărilor bisericești, în anul 911, în timpul unei slujbe din Biserica din Vlaherne, din Constantinopol, Maica Domnului s-a arătat deasupra credincioșilor împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Ioan Teologul, acoperind poporul cu omoforul ei, ca semn de protecție.

Această sărbătoare amintește creștinilor de ajutorul și ocrotirea oferite de Maica Domnului în momente de pericol și necaz. „Acoperământul” simbolizează protecția divină oferită tuturor celor care îi cer ajutorul cu credință și umilință.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si