Close sidebar
Close sidebar

Cand trece Romania la ora de iarna 2017

Cand se trece la ora de iarna 2017? Ora de iarna se aplica, in fiecare an, in ultima noapte de sambata spre duminica din luna octombrie.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel, in noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, ora 04:00 devine ora 03:00. Practic, se revine la ora normala, pentru ca primavara, in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie (25/26 martie, in 2017), se trece la ora de vara. Atunci, ceasurile su fost date inainte cu o ora la 03.00, care a devenit 04.00, iar 26 martie a fost cea mai scurta zi din acest an, scrie Libertatea.

in acest fel, lumina naturala se foloseste pentru o perioada mai lunga de timp, pe parcursul zilei.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

In tara noastra, acest sistem a fost instaurat in 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie, respectiv in prima duminica a lunii octombrie.

Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI