Când trecem la ora de iarnă în 2021? Aceasta este întrebare pe care şi-o adresează mulţi români, an de an. Iată răspunsul!

Nu mai este mult şi România trebuie să treacă la ora de iarnă 2021. Schimbarea orei se face în ultimul weekend al lunii octombrie.

În ce weekend trece România la ora de iarnă 2021?

Trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021, când ora 04:00 devine ora 03:00.

Vom dormi, aşadar, mai mult cu o oră.

Cu toate că multă lume crede că ora de iarnă 2021 se numeşte de fapt, ora de toamnă 2021, acest lucru se întâmplă pentru că schimbarea are loc în luna octombrie şi nu iarna, aşa cum îi spune numele.

Când trecem la ora de iarnă în 2021?

Când trecem la ora de iarnă în 2021?

Citeste si: Când trecem la ora de iarnă? Anunţ oficial

Acest lucru înseamnă va însemna că ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore, în loc de 24, fiind cea mai lungă zi din an.

Trecerea la ora de iarnă 2021 se face după echinocțiul de toamnă, care are loc atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică. Echinocțiul de toamnă, care a avut loc pe 22 septembrie, a marcat și sfârșitul verii, acesta fiind momentul în care ziua este egală cu noaptea.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă?

Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, însă, până în acest moment nu a fost luată nicio decizie în acest sens în România. În lume, există mai multe țări care nu folosesc ora de iarnă, iar medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta detul de mult organismul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Copiii și bătrânii sunt cei care resimt cel mai puternic această trecere la ora de iarnă.

Adaptarea completă a organismului la noua oră se va face în aproximativ două săptămâni, așa că nu pune presiune pe tine și ai răbdare.

Citeste si: Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult cu o oră

Pentru a trece mai ușor la noul ritm, este bine să reduci consumul de stimulente, cum sunt cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante, de preferat naturale.

România: Când trecem la ora de iarnă în 2021?

România: Când trecem la ora de iarnă în 2021?

Schimbara orei se face de două ori pe an

Se considera ca trecerea la ora de vara, respectiv la ora de iarna, are un efect pozitiv in ceea ce priveste incidenta crimelor si a accidentelor rutiere.

De asemenea, cum ziua are un numar mai mare de ore, aceasta are un impact pozitiv din punct de vedere al consumului de energie pentru ca se utilizeaza mai putin curent electric pentru a lumina casele, spatiile de productie si de birouri.

Totusi, exista si studii care evidentiaza faptul ca acest consum redus este urmat de un consum mai mare de energie atunci cand se trece la ora de iarna, pentru ca ziua se scurteaza.

Citeste si: Solstiţiul de iarnă 2021. Pe ce dată pică începutul iernii astronomice?

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Schimbarea orei se face de doua ori pe an, in lunile martie si octombrie. In luna martie, atunci cand se trece la ora de vara, ceasul se da cu o ora inainte iar in luna octombrie aceasta ora reapare, ceasul fiind dat cu o ora in urma.

DTS (Daylight Saving Time) sau ora de vara, a aparut din necesitatea omenirii de a se bucura mai mult de lumina si caldura pe care le dadea soarele vara. Dand ceasul cu o ora inainte in martie, ne putem bucura de mai multa lumina pentru a realiza toate activitatile de dimineata pana seara iar in luna noiembrie revenim la timpul standard.

Citeste si: Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult cu o oră

Ora de vara aduce mai multe beneficii celor ce locuiesc la o distanta mai mare de ecuator pentru ca ziua are semnificativ mai multe ore vara decat iarna. In zonele mai apropiate de ecuator, ziua este aproximativ la fel de lunga pe parcursul unui an. Din acest motiv, mai multe orase si tari din apropierea zonei ecuatoriale nu au aderat la acest sistem DST.

Citeste si: Românii trec la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si