Primăria Sectorului 4 a anunțat când se va deschide noua stație de metrou „Tudor Arghezi”.

Lucrările pentru noua stație de metrou au fost finalizate în luna decembrie a anului 2022, însă aceasta nu a fost încă deschisă. Metrorex a anunțat, atunci, că termenul pentru darea în folosință era luna aprilie a anului 2023.

Citește și: Elevii din Ilfov vor avea gratuitate la metrou. Care sunt noile reduceri de care vor beneficia elevii și studenții? Anunțul Ligiei Deca

Când va fi deschisă stația de metrou „Tudor Arghezi”?

Primăria Sectorului 4 a anunțat că stația de metrou „Tudor Arghezi” va fi deschisă până cel târziu în data de 15 noiembrie 2023. Primăria a mai menționat că noua stație de metrou va beneficia și de parcare subterană pentru ca oamenii care vin din afara Bucureștiului să își poată lăsa mașinile în siguranță pentru a circula prin oraș cu metroul.

Când va fi deschisă stația de metrou „Tudor Arghezi”? Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul!

Când va fi deschisă stația de metrou „Tudor Arghezi”? Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul!

[Sursa foto: Infrapress]

„Urmare a întâlnirilor de lucru, ce au avut loc recent între primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai S.C. Metrorex S.A., a fost agreat un calendar de activități punctuale, la finalul cărora, mai exact, în data de 15 noiembrie cel târziu, stația „Tudor Arghezi” să fie dată în folosință. Tot atunci, stația de metrou construită de către comunitatea Sectorului 4 va deveni un punct multimodal de transport, fiind conectată direct, printr-un tunel pietonal subteran, cu parcarea etajată din apropiere, unde oamenii care vin din afara orașului își pot lăsa mașinile în

siguranță, pentru a-și continua călătoria către centrul Capitalei folosind metroul”, a anunțat Primăria Sectorului 4.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit Metrorex, Primăria Sectorului 4 mai are de efectuat câteva lucrări la stație.

Totodată, compania a anunțat că stația va prelungi Magistrala 2 (M2) cu 1,5 km.

În acest sens, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au menționat că lucrările vor fi finalizate până la finalul lunii septembrie, cu excepția racordării la canalizarea orașului din cauza lipsei rețele de canalizare în zonă.

De asemenea, va fi implementat graficul de circulație care va cuprinde 18 trenuri, față de cele 16 în prezent. Intervalul de succedare între trenuri va fi de 4 minute, mai arată compania.

Stația de metrou „Tudor Arghezi” a costat 50 de milioane de euro

Stația de metrou „Tudor Arghezi” a fost construită de Primăria Sectorului 4 în parteneriat cu Metrorex. Stația de metrou a costat 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, și se află între stația Berceni de pe M2 și Șoseaua de Centură.

Stația este construită la nivel suprateran și are regimul de înălțime P+2E. Aceasta este prevăzută cu 5 zone de acces pietonal.

Când va fi deschisă stația de metrou „Tudor Arghezi”? Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul!

Când va fi deschisă stația de metrou „Tudor Arghezi”? Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul!

[Sursa foto: Unsplash - Marian Mirea]

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul organizatorilor Neversea dupa scandalul de la Saga Festival 2024: "Vrem să simțim toți asta". Ce au transmis după ce Nicki Minaj și-a anulat concertul- radioimpuls.ro

„Mai mult, accesul călătorilor pe peron este facilitat de șapte scări rulante, precum și de șapte lifturi care vor ușura accesul persoanelor cu dizabilități. Totodată, pe toată lungimea peronului, a fost montat un covor tactil de direcționare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Citește și: EXCLUSIV- Studenții au început goana după chirii. Prețuri mai mari cu 10-15% în București. Agent imobiliar: ”Prețul mediu al unei garsoniere- 300 euro, 2 camere- 500 de euro”

O importanță deosebită a fost acordată dotărilor și măsurilor de siguranță și protecție a călătorilor, conform normelor specifice transportului cu metroul. Astfel, în stația de metrou Tudor Arghezi a fost instalat un sistem de supraveghere, format din 70 de camere video, montate atât la nivelul peronului, a celor două vestibule, cât și în cele cinci zone de acces. Totodată, stația este dotată cu centrale de detecție incendiu, cu alarmă la efracție precum și cu sisteme de tratare a aerului. De asemenea, pentru funcționarea hidranților, utilizați în caz de incendiu, stația este conectată la două surse de alimentare cu apă, una din rețeaua publică, iar cea de a doua din surse proprii (puțuri la mare adâncime)”, a transmis Primăria Sectorului 4.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si