Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat miercuri, 2 iunie 2021, faptul că banii europeni vor fi folosiţi şi pentru investiţii în infrastructură, nu doar pentru autostrăzi. Astfel, metrourile din București și viitorul metrou din Cluj-Napoca vor beneficia de bani veniți din fonduri europene.

Cu siguranță vom avea metrou și în marele oraș Cluj-Napoca, deoarece orașul va primi din partea Uniunii Europene 310 milioane de euro pentru acest proiect, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi construite toate cele 19 staţii, ci doar 9.

Așadar, linia de metrou va porni din Cartierul Mănăştur şi se va întinde pe o distanţă de 7.5 kilometri până în cartierul Sopor.

Citeste si: A fost publicat Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). DOCUMENT

Când va fi gata metroul din Cluj-Napoca

Cele 9 staţii ale metroului ce urmează a fi construit în Cluj-Napoca ar urma să fie date în folosinţă până în 2026, dar spun autorităţile locale magistrala va fi prelugită, astfel încât până în 2029 vom putea circula cu metroul din localitatea Floreşti, din faţa viitorului spital regional până la ieşirea din Cluj-Napoca spre Dej.

Harta Metroului din Cluj-Napoca[Sursa foto: metroucluj.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Conform proiectului iniţial vor fi cumpărate 16 garnituri de tren care vor circula la interval de 3 minute. Tot din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi finanţate şi lucrările la Magistrala 4 de metrou din Bucureşti, dintre Gara de Nord şi Filaret, o magistrală de 5.4 kilometri, care va avea şase staţii.

Citeste si: Maia Morgenstern, incident în metrou. A fost nevoită să meargă pe jos acasă: ”Stai în casă, nu mai ieși!”

Metroul din Cluj este prins în PNNR

Europarlamentarul Daniel Buda a confirmat că metroul din Cluj este prins în Planul Național de Redresare și Reziliență și va primi finanțare europeană.

Metrou [Sursa foto: PixaBay]

România a trimis, luni, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Bruxelles. Acesta urmează să fie publicat în zilele următoare.

”Proiectele cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor trebui prioritizate la investiţii de toate ministerele şi agenţiile care s-au angajat la reforme, pentru că până la urmă acesta este planul de ţară al României pentru următorii ani şi vom avea grijă în acest sens atunci când facem bugetul pe anul viitor”, a declarat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, la Palatul Victoria, după prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si