Close sidebar
Close sidebar

Când va fi gata vaccinul românesc împotriva COVID-19?

România alocă 3,5 milioane de lei pentru descoperirea vaccinului împotriva coronavirus, dar suma va crește, dacă cercetările inițiale dovedesc că produsul dezvoltat de OncoGen și Institutul Cantacuzino dă rezultate.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Profesor doctor Mircea Ioan Popa, reprezentant al Institutului Cantacuzino, a spus joi dimineață că Centrul OncoGen din Timișoara este cel care conduce proiectul, ajutorul oferit fiind de testare pe animale de laborator. „Verificăm dacă produsul lor duce la răspuns imunologic”, a subliniat el.

Citeste si: Medicul de la Spitalul Gerota, care a fost dat mort de coronavirus la televizor, are o avere impresionantă! Vezi câți bani a câștigat Alida Moise!

Întrebat, când ar putea ajunge să fie folosit acest vaccin, cercetătorul a răspuns: „Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Încă o țară a scăpat de COVID-19! Ultimul pacient a fost externat

El a subliniat că urmează semnarea contractului și „foarte rapid” va începe derularea proiectului: „Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Alte două decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 1.229

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI