România ar putea intra în spațiul Schengen și cu granițele terestre chiar anul acesta, spune Marcel Ciolacu. Premierul spune că este convins de faptul că țara noastră va face parte din Schengen în următoarele luni.

Marcel Ciolacu a precizat că face aceste afirmații pe baza mai multor informații. Cu toate acestea, premierul nu a vrut să dea mai multe detalii momentan.

Citește și: Marcel Ciolacu și premierul Ungariei, întâlnire la București. Viktor Orban susține aderarea completă a României la spațiul Schengen

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

marcel ciolacu, spatiul schengen

Marcel Ciolacu: „Până la sfârşitul anului o să închidem şi terestru”

România a intrat în spațiul Schengen la finalul lunii martie a acestui an, pe data de 31. Atunci, controalele de la frontierele aeriene și maritime, din aeroporturi și portul de la Marea Neagră, au fost eliminate.

Totuși, verificările la frontierele terestre au fost menținute. Acum, Marcel Ciolacu spune că și acestea vor fi eliminate pe parcursul următoarelor luni, până la finalul acestui an.

„Am rezolvat Schengen -ul, după un eşec al fostului prim-ministru, maritim şi terestru, şi până la sfârşitul anului o să închidem şi terestru. Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Cu certitudine.

Atât eu, cât şi ministrul de Interne, cât şi ministra de Externe, am avut un dialog bun cu partenerii noștri în cadrul Uniunii Europene, austrieci”, a afirmat Marcel  Ciolacu, joi seara la România TV.

Citește și: „Este inadmisibil!” Marcel Ciolacu, decizie radicală după scandalul de la Jocurile Olimpice: „Sportivele noastre au fost tratate absolut dezonorant”

marcel ciolacu, spatiul schengen


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si