Când va ninge în 2021- 2022.  Prima ninsoare din acest sezon s-a înregistrat la finele lunii septembrie pe Transfăgărășan. Estimările arată că stratul de zăpadă la munte va depăşi în decembrie 80 de cm.

Direcția de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, din județul Sibiu, pentru a asigura condiții sigure de trafic.

Citeste si: Calendarul zilelor libere cu ocazia sarbatorilor de iarnă

Episoadele de viscol și ger își vor face apariția spre primăvară

Ne așteaptă o iarnă nu foarte diferită de cea trecută, când în luna decembrie se vor înregistra temperaturi în medie deasupra limitei de zero grade în general, mai puțin în nordul țării unde ar putea coborî până la minus cinci grade, respectiv minus 1 grad.

Când va ninge în 2021 - 2022

Când va ninge în 2021 - 2022

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Ora de iarnă 2021: Pe ce dată trece România la ora standard a Europei de Est?

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi normale în majoritatea regiunilor din țară. Regimul termic va fi în general apropiat de media climatologică.

Având în vedere că vom avea parte de o toamnă lungă și caldă, cel mai probabil episoadele de viscol și ger își vor face apariția spre primăvară.

Când va ninge în 2021- 2022. Fără zăpadă de Crăciun

Crăciunul alb a devenit o raritate în țara noastră, dacă este să judecăm după ultimii ani când în perioada sărbătorilor am avut parte de vreme caldă și chiar cer însorit, în unele zone din țară. Cu toate astea, episoadele de viscol și ger vor avea un impact semnificativ.

Citeste si: Horoscop chinezesc 2022: Pe ce dată începe Noul An Chinezesc în 2022?

Din nefericire, iernile geroase cu troiene sunt doar o amintire a celor născuți înainte de 1990. Anul 2020 a fost cel mai călduros din istorie și 2021 a continuat în aceeași notă climatologică. A fost un an în care meteorologii au emis sute de coduri de caniculă, val de căldură și disconfort termic accentuat.

Temperaturile extreme au alternat cu episoadele de instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale, vânt puternic, vijelii, descărcări electrice și grindină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si