„ Când finalizează achiziția CE. Primim o cotă parte. În jur de 2500 de doze. Vaccinul e american și exista doar cantități mici deocamdata ”, a precizat ministrul Sănătății, potrivit G4Media.
Uniunea Europeană pregăteşte achiziţii în grup de vaccinuri şi tratamente împotriva variolei maimuţei, a anunțat Comisia Europeană în 27 mai.
Citeste si: Primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba de un bărbat din Bucureşti
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Organismul european Health Emergency Response Authority (HERA) „cooperează cu statele membre şi producătorii pentru a procura vaccinuri şi tratamente împotriva varilei maimuţei”, a anunţat un purtător de cuvânt al CE însărcinat cu probleme de sănătate, Stefan De Keersmaecker.
România va primi doar 2.500 doze de vaccin
Vaccinul care va fi folosit este cel împotriva variolei, boală eradicată la nivel global, motiv pentru care vaccinul se produce în cantități mici.
Spania a anunţat că intenţionează să achiziţioneze vaccinul Imvanex şi tratamentul antiviral Tecovirimat printr-o achiziţie în grup în UE.
Citeste si: OMS, anunț îngrijorător pentru populație: „Există posibilitatea ca variola maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice”
Imvanex, produs de laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a treia autorizat în Uniunea Europeană din 2013 și este indicat împotriva variolei la adulţi.
Un număr de 1.285 de cazuri de infectare cu virusului variolei maimuței au fost raportate în țările non-endemice, potrivit datelor centralizate de Organizația Mondială a Sănătății până la data de 8 iunie. Cele mai multe au fost înregistrate în UK – 321, Spania – 259, Portugalia – 191, Germania – 113, Canada – 110.