Când vin ninsorile? Anunț de ultimă oră de la meteo. Prognoza a fost REVIZUITĂ
Când vin ninsorile 2020? Se pare că în această iarnă nu vom avea parte de prea multă zăpadă, cel puțin până la jumătate lunii februarie.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod portocaliu și cod galben de viscol. Județele afectate
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 13:00- 05 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m
Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55...65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.
Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50...55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 08:00- 06 februarie, ora 10:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.
În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.
La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h.
În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55...60 km/h.
În cursul dimineții de miercuri (5 februarie) prezentul mesaj va fi actualizat.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
UPDATE: Iată cum va fi vremea în perioada 27 ianuarie- 24 februarie! Nici vorbă de ninsori, poate doar ploi trecătoare!
Există totuși posibilitatea să ningă în zonele de munte.
Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în toată țara.
Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi ușor deficitare în sudul și estul țării.
Mediile valorilor termice se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în partea de sud și est a țării.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară în partea de sud a țării și ușor excedentară în cea de nord.
Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în toate zonele țării.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, exceptând regiunile sudice, unde este posibilă o tendință ușor deficitară.
Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.
Regimul pluviometric va putea avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.
UPDATE: Vești noi de la Meteo! Este posibil să ningă în săptămâna 27 ianuarie 2020 – 03 februarie 2020. În rest, până pe 17 februarie 2020, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, iar cantitățile de precipizații vor fi deficitare.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepție este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendință spre excedent.
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.
Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate de
normalul perioadei în restul teritoriului.
Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele
specifice perioadei în restul zonelor.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o posibilă tendință ușor deficitară în regiunile sudice- sud-vestice.
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo până pe data de 10 februarie, iar șansele să ningă în această perioadă sunt destul de mici.
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, mai ales înregiunile extracarpatice și apropiate de norme în vestul teritoriului și la munte.
Când vin ninsorile 2020? Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și la munte.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele normale ale perioadei în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării,exceptând regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Când vin ninsorile 2020? Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.
Citeste si: 3 zodii care se despart în 2020! Vor avea parte doar de lacrimi și suspine
Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează că în anul 2020 trebuie să ne aşteptăm la numeroase episoade de vreme extremă şi nu numai.
Organizaţia Meteorologică Mondială, care şi-a bazat constatările pe analiza principalelor date internaţionale, a anunţat că a confirmat şi datele transmise săptămâna trecută de agenţia de monitorizare climatică a Uniunii Europene, care arată că anul trecut a fost cel de-al doilea cel mai călduros an din istorie, după 2016, scrie Mediafax.
"Anul 2020 a început de unde a plecat 2019- cu condiţii meteorologice cu impact ridicat şi evenimente legate de climă", a declarat şeful OMM, Petteri Taalas, într-o declaraţie, referindu-se în special la devastatoarele incendii din Australia.
Când vin ninsorile 2020? "Din păcate, trebuie să ne aşteptăm la condiţii de vreme extremă pe tot parcursul anului 2020 şi în deceniile următoare, alimentate de nivelurile record ale gazelor cu efect de seră care reţin căldura în atmosferă", a precizat acesta.
Agenţia ONU a anunţat, de asemenea, că temperaturile medii globale din ultimii cinci ani (2015-2019) şi 10 ani (2010-2019) au fost cele mai mari înregistrate vreodată.
Când vin ninsorile 2020? "Din anii 1980, fiecare deceniu a fost mai cald decât precedentul", a transmis agenţia ONU într-un comunicat, avertizând că "se preconizează că această tendinţă va continua".
Organizaţia Naţiunilor Unite a mai anunţat că emisiile de gaze cu efect de seră create de om trebuie să scadă cu 7,6 la sută în fiecare an până în 2030, pentru a limita creşterea temperaturii la 1,5 C- pentru care ţările mai ambiţioase s-au angajat în cadrul acordului climatic de la Paris.