Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat ieri prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 23 octombrie- 5 noiembrie, nu sunt așteptate fenomene specifice anotimpului rece nici măcar la munte.

În zonele cu altitudine mare, cele mai mici minime termice sunt estimate pentru zilele de 2-5 noiembrie, respectiv valori de 2- 3 grade Celsius, deci deasupra pragului de îngheț.

Sfârșitul lunii octombrie aduce o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării.

Citește și: VIDEO- Vremea schimbă foaia: Ploaia și-a făcut apariția în mare parte din teritoriu, iar la munte a nins

La munte, maximele începutului de noiembrie scad ușor spre valori de 8- 10 grade, la începutul lunii noiembrie. În ceea ce priveşte media temperaturilor minime, aceasta se va menţine pozitivă pe întreaga perioadă analizată, cu valoarea cea mai mare în data de 25 octombrie, când vor fi 9 grade.

Începând din 25 octombrie, temporar se vor semnala precipitaţii, cantităţi mai însemnate de apă fiind în perioada 26- 30 octombrie şi, din nou, după 2 noiembrie.

Cât de rece va fi la începutul lunii noiembrie

Cea mai recentă prognoză ANM estimează o vreme mai caldă decât normalul și pentru începutul lunii noiembrie 2023. În Oltenia, se răcește treptat, dar maximele din zilele de 4-5 noiembrie rămân ridicate, cu o valoare estimată de 16- 17 grade. Minimele termice nu coboară nici ele sub 7- 8 grade.

În Muntenia, media temperaturilor maxime la începutul lunii noiembrie va fi de 17- 20 de grade.

Referitor la minimele termice, acestea vor coborî spre 7- 8 grade în prima săptămână din noiembrie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Moldova, vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit la sfârșitul lunii octombrie, cu o medie a temperaturilor maxime de 20- 22 de grade şi minime în jurul a 10 grade.

Începând cu primele zile din noiembrie, tendinţa temperaturii va fi de scădere treptată și se va ajunge la minime de 6- 7 grade.

Când vine iarna în România? Prognoza meteo a fost actualizată

Când vine iarna în România? Prognoza meteo a fost actualizată

Când vine iarna în România? 

Și după 6 noiembrie, media de temperatură noapte-zi va rămâne peste media normală pentru ultima lună de toamnă. Va fi excedent de precipitații în jumătatea nordică a țării, în munții Apuseni și în dealurile Olteniei, dar nu apar încă lapoviță și ninsori.

Conform prognozei ANM pe următoarele patru săptămâni, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale în toată țara și în săptămâna 6- 13 noiembrie.

În săptămâna 13- 20 noiembrie, cantitățile de precipitații estimate vor avea o tendință de excedent în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în rest regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe de altă parte, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, anunță ANM.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Primele ninsori sunt așteptate după mijlocul lunii noiembrie, în a doua parte a săptămânii 13-20 noiembrie 2023. 

Ultima lună de toamnă va aduce o tendință de scădere a minimelor termice sub pragul înghețului și fulgi de nea mai ales la munte.

Primele zile de ger în Capitală

Conform aplicației meteo Accuweather, temeperatura scade sub pragul înghețului în București abia după 20 noiembrie, deci peste aproape o lună. 

Minima din zilele de 21-23 noiembrie va fi de minus 2-3 grade în Capitală, însă șansele de precipitații sunt reduse pentru acele zile. 

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie", spun meteorologii. Potrivit experților ANM, pătrunderile succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice vor putea aduce zăpadă la munte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si