România se confruntă în prezent cu un val de căldură ce nu pare să se domolească. Meteorologii anunță fenomene extreme pentru săptămâna aceasta.

Cod roșu de caniculă în Capitală

Potrivit  codului roșu de caniculă, marți și miercuri sunt prognozate maxime de 42 de grade la umbră, în Capitală.

„40-41 de grade, temperaturi estimate pentru aceste două zile, în partea sudică, Oltenia, Muntenia, poate și sudul Moldovei să aibă temperaturi în jurul a 40 de grade.

Caniculă vom avea marți în toate zonele de câmpie, deal, podiș, chiar și la munte o să fie o vreme deosebit de caldă, chiar și pe Valea Prahovei temperaturi în jur de 30 de grade”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu, conform ProTV.

Citește și: O nouă săptămână de foc pentru România! Începe cea mai fierbinte săptămână a acestui an! Cod roșu de caniculă

Se anunță două zile consecutive cu maxime în jur de 40 de grade, măsurate în stațiile meteo. Din păcate, temperatura resimțită va fi cu 10 grade mai ridicată, din cauza umidității din atmosferă.

Când scăpăm de caniculă? Temperaturile vor scădea brusc

Când vom scăpa de caniculă? Prognoza meteorologilor pentru zilele următoare

Când vom scăpa de caniculă? Prognoza meteorologilor pentru zilele următoare

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Începând de joi, temperaturile coboară brusc cu peste 10 grade. De exemplu, miercuri, în București, vor fi 40-41 de grade, iar joi 28.

Valul de aer rece, care vine din centrul Europei, va răci mai întâi Banatul și zona Crișanei, apoi se va ciocni cu masa de aer fierbinte din centrul și sudul țării.

„Ne vom aștepta la fenomene violente, pe măsură ce masa de aer va avansa spre țara noastră.

Vom avea furtuni intense în mai toată țara, vijelii puternice, rafale de vânt care ar putea să depășească 100 km pe oră, ploi torențiale, căderi de grindină”, a mai transmis Mihai Huștiu.

Citește și: VIDEO- "Domul de căldură" din România, împins de masa de aer rece din Europa Centrală abia de miercuri-joi. Trei zile de foc

De sâmbătă, căldura se întoarce, astfel că ne vom putea bucura de temperaturi mai scăzute timp de doar două zile. Recomandarea specialiștilor, pe timp de caniculă, este să circulăm cât mai puțin după ora 10 și să ne hidratăm corespunzător. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si