Close sidebar
Close sidebar

Când vor avea copiii alocațiile dublate. Opoziția amenință cu moțiunea de cenzură

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă nu vor fi majorate alocațiile de la 1 august, ca urmare a deciziei CCR de miercuri.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că partidul pe care îl conduce va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, chiar dacă starea de alertă pe teritoriul României va fi prelungită.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu solicită președintelui Klaus Iohannis să promulge legea în regim de urgență.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august- indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă” a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Acesta a adăugat că președintele nu mai poate amâna dublarea alocațiilor.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a mai scris Ciolacu.

CCR a respins obiecția de neconstituționalitate

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind proiectul de lege care prevede dublarea alocațiilor.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019

pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, se arată într-un comunicat al CCR.

Orban: „Dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar”

Premierul Ludovic Orban declara la finalul lunii iunie că PNL dorește dublarea alocațiilor, dar nu va fi posibilă creșterea pe o perioadă scurtă, anunțând un grafic de creștere progresivă.

„Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, declara Ludovic Orban.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI