Camera Deputaților a modificta miercuri, în calitate de for decizional, OUG privind alegerile locale astfel încât alegerile locale pot avea loc în termen de 6 luni de la data expirării stării de alertă și data se stabilește cu cel puțin 75 de zile înaintea votării de către Parlament și nu de către Guvern așa cum prevede acum legea.

Citeste si: Orban anunţă că se vor aloca bani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi

Varianta adoptată de Parlament prevede că:

1. Procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării alertă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

2. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Citeste si: Orban: „Sfârşitul lunii septembrie- începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor”

3. Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență sau stării alertă.

Stiripesurse.ro

Citeste si: Alertă la Casa Albă! A fost infectat cu coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si