Când vor fi eliminate restricțiile în România. Datorită unui număr foarte mare de oameni care s-au imunizat în Europa şi a severităţii mai scăzute a noii variante Omicron, continentul se află într-o situaţie de „încetare a focului”, care ar putea conduce astfel, la sfârşitul pandemiei de COVID-19, a precizat, joi, directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, scrie AFP.

Organizația Mondială a Sănătății prevede sfârșitul pandemiei de coronavirus

Până la sfârșitul iernii, „această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o ”încetare a focului”, care ne-ar putea aduce o pace durabilă ”, a menționat Hans Kluge în cadrul unei conferinţe de presă online.

Totodată, situația menționată poate continua doar dacă imunitatea este menţinută prin continuarea campaniilor de vaccinare şi monitorizarea noilor variante, a mai declarat Kluge, recomandând autorităţilor sanitare să protejeze populaţiile cele mai vulnerabile, potrivit Agerpres.

În cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariţia variantei Omicron care ulterior a devenit dominantă.

Când vor fi eliminate restricțiile în România. OMS prevede sfârșitul pandemiei de COVID-19

Când vor fi eliminate restricțiile în România. OMS prevede sfârșitul pandemiei de COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 21 februarie. Alte 85 de decese asociate COVID-19. Primul județ care iese din zona roșie

Aproximativ 12 milioane de noi cazuri de infectări cu COVID-19 au fost raporatte săptămâna trecută, conform datelor OMS. Acesta este cel mai mare număr de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani.

Când vor fi eliminate restricțiile COVID-19 în România?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat recent, că de săptămâna viitoare, cazurile de infectare cu COVID-19 ar putea să scadă semnificativ. Tot el a mai precizat că o tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir pentru tratarea Covid-19 a sosit marți, în România și speră ca numărul cazurilor care sunt complicate şi decesele să se reducă în perioada următoare.

Alexandru Rafila a mai declarat că, este posibil ca din luna martie să avem relaxări considerabile în țară, cum ar fi renunțarea la certificatul digital sau la purtatul măștii la exterior.

Citeste si: Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: "Până la Paște dispar toate restricțiile!"

Ministrul Sănătății avertizează totuși că purtatul măștii la interior va fi ultima măsura la care se va renunța. „Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea măștii în interior”, a declarat el.

„Restricțiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie să înțeleagă că au în continuare responsabilitate pentru semenii lor”, a mai adăugat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si