"In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata", a anuntat Ministerul Justitiei.

 

Ministerul Justitiei a anuntat ca in cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale, sustine Ministerul Justitiei..

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

"In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. in cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale. in urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a

fi reluata", anunta Ministerul Justitiei printr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

De altfel, ministrul Justitiei a afirmat de mai multe ori ca este foarte posibil ca niciunul dintre candidati sa nu fie desemnat drept propunere.

"Este posibil sa desemnam un candidat, dupa cum, da, este posibil sa nu desemnam niciunul. Nu inseamna o optiune a mea, ci sunt cele doua variante legale", a spus Toader.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Legat de responsabilitatile procurorului sef al DNA, Tudorel Toader declara ca acesta trebuie sa sporeasca increderea oamenilor in actul de justitie si sa nu mai existe oameni nevinovati care sa fie arestati. "Viitorul procuror-sef al DNA trebuie sa imbunatateasca activitatea DNA, sa creasca increderea in actul de justitie, sa nu mai avem nevinovati arestati, trimisi in judecata, sa nu mai avem vinovati care sa nu fie trimisi in judecata. Ceea ce spuneam eu in raportul de 20 de puncte (de evaluare a activitatii fostului procuror-sef al DNA) nu s-a intamplat sub fosta conducere a DNA”, afirma Tudorel Toader.

Selectia pentru postul de procuror-sef al DNA a inceput in 9 iulie, imediat dupa anuntul privind semnarea decretului de catre presedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si