Regimul de la Kiev are motive de îngrijorare după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat în cadrul interviului cu Tucker Carlson că Rusia „nu și-a atins obiectivele” în războiul împotriva Ucrainei.

Citește și: Vladimir Putin, interviu-eveniment la doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Declarațiile frapante despre Volodimir Zelenski: "Nu îți voi spune ce mi-a răspuns"

Oficialii de la Kiev au condamnat, vineri 9 februarie, interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a spus că este "o încercare incontestabilă" de a legitima agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia.

"Orice conversaţie/interviu cu entitatea Putin este o încercare incontestabilă de a legaliza 'regulile canibalului rus' (asasinate în masă, violenţă exemplară, confiscarea/furtul proprietăţilor altora, distrugere) în tradiţia politică occidentală", a scris Mihailo Podoliak pe contul său de socializare X (fostă Twitter).

Interviu cu Putin "nu schimbă realitatea războiului"

Mihailo Podoliak a mai spus că "încercarea" lui Putin de a "justifica" genocidul ucrainenilor nu schimbă realitatea războiului şi nici nu "readuce Rusia la civilizaţie".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Jurnalistul-vedetă al reţelei conservatoare Fox News, Tucker Carlson, a difuzat joi un interviu controversat cu Putin în care liderul de la Kremlin a încercat să explice raţiunea din spatele invadării Ucrainei.

În interviul de peste două ore, Vladimir Putin i-a spus, între altele, lui Carlson că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este "imposibilă" şi că exclude ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două state în care

ţara sa "nu are interese".

„Ucraina a început războiul, iar scopul Rusiei este să-l oprească”, spune Putin

Vorbind despre războiul împotriva Ucrainei, Putin a spus că Rusia nu a „realizat încă obiectivele operațiunii militare speciale” [cum este numit războiul împotriva Ucrainei în Rusia – n.red.], dintre care unul este „dez-nazificarea”, adică „ interzicerea tuturor mișcărilor neonaziste”.

Președintele rus a mai declarat că „Ucraina a început războiul, iar scopul Rusiei este să-l oprească”.

În ceea ce privește problema ocupării Crimeei de către Rusia, Carlson a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu va returna Crimeea în Ucraina de dragul realizării păcii.

Putin a spus că Rusia nu a „realizat încă obiectivele operațiunii militare speciale”

Putin a spus că Rusia nu a „realizat încă obiectivele operațiunii militare speciale”

[Sursa foto: Twitter]

Ce a spus Putin despre Zelenski

În interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson, Vladimir Putin a spus că l-a întrebat pe Volodimir Zelenski de ce îi susține pe neonaziști.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

După cum a afirmat Putin, el i-a reamintit lui Zelenski istoria, comună pentru cele două popoare, a luptei împotriva nazismului și l-a întrebat cum îi permite acest fapt să susțină neonaziștii în Ucraina.

Putin și-a exprimat încrederea că Zelenski este condus de frica față de naționaliști și cedează în fața influenței SUA, care se folosesc de oricine luptă împotriva Rusiei, conform agenției Ria Novosti.

Potrivit președintelui rus, tocmai acest lucru l-a făcut pe Zelenski să renunțe la propriile promisiuni electorale și "să își mintă propriul popor, care spera ca acțiunile de luptă să înceteze".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si