In articol:
- Ce fac producătorii pentru a păstra legumele proaspete
- Specialiștii ne recomandă să fim atenți când putem alimentele în coș
Chiar dacă astfel de alimente nu ar trebuie să fie la raft, pentru că e clar că nu mai pot fi consumate în siguranță, angajații ridică din umeri când sunt luați la întrebări.
Citește și: Alimentele se ieftinesc. Cât de mult vor scădea prețurile? Măsura intră în vigoare de la 1 august
„Astea de la căldură s-au stricat, nu-i așa? Sunt foarte moi, de la căldură presupun. De la căldură, da.”
Și în piață, fructele și legumele care stau în soare se strică mult mai repede, iar producătorii se plâng că mai multe produse ajung la coșul de gunoi decât în plasele clienților.
Ce fac producătorii pentru a păstra legumele proaspete
„10 sticle de apă pe zi dau pe produse. Dacă le las neudate, țelina și verdeața se usucă și nu mai au niciun aspect și oamenii caută un pic de aspect.”
Dar cum seceta de afară se simte și în buzunarele noastre, sunt oameni care cumpără oricum.
„Și astea sunt mai maleabile, dar se țin pentru că măcar le dau la jumătate de preț la bătrâni, oameni nevoiași.”
Specialiștii ne recomandă să fim atenți când putem alimentele în coș
Totuși, medicii trag un semnal de alarmă. Să fim atenți ce punem în coș, pentru că numărul cazurilor de toxiinfecții a crescut alarmant odată cu temperaturile. În plus, să alegem produsele cu termen mai mare de valabilitate înscris pe etichetă, să nu cumpărăm brânzeturi, lactate sau carne din locuri neautorizate, cum ar fi marginea drumurilor de munte, și să nu lăsăm mai mult de câteva minute alimentele în mașină după ce am fost la cumpărături.