Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Canicula face pagube: Legumele și fructele se strică în depozite. „10 sticle de apă pe zi dau pe produse”

Temperaturile ridicate strică marfa din magazine. Legumele și fructele ținute prea mult în depozite ajung la raft moi și urât mirositoare. Ca să nu iasă în pierdere, magazinele le mai vând la ofertă, însă cum vara e sezonul toxiinfecțiilor, specialiștii ne avertizează să nu ne lăsăm convinși de prețul mic.

Redactia Stirile Kanal D,

Canicula face pagube: Legumele și fructele se strică în depozite

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chiar dacă astfel de alimente nu ar trebuie să fie la raft, pentru că e clar că nu mai pot fi consumate în siguranță, angajații ridică din umeri când sunt luați la întrebări.

Citește și: Alimentele se ieftinesc. Cât de mult vor scădea prețurile? Măsura intră în vigoare de la 1 august

„Astea de la căldură s-au stricat, nu-i așa? Sunt foarte moi, de la căldură presupun. De la căldură, da.”

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și în piață, fructele și legumele care stau în soare se strică mult mai repede, iar producătorii se plâng că mai multe produse ajung la coșul de gunoi decât în plasele clienților.

Ce fac producătorii pentru a păstra legumele proaspete

„10 sticle de apă pe zi dau pe produse. Dacă le las neudate, țelina și verdeața se usucă și nu mai au niciun aspect și oamenii caută un pic de aspect.”

Dar cum seceta de afară se simte și în buzunarele noastre, sunt oameni care cumpără oricum.

„Și astea sunt mai maleabile, dar se țin pentru că măcar le dau la jumătate de preț la bătrâni, oameni nevoiași.”

Specialiștii ne recomandă să fim atenți când putem alimentele în coș

Totuși, medicii trag un semnal de alarmă. Să fim atenți ce punem în coș, pentru că numărul cazurilor de toxiinfecții a crescut alarmant odată cu temperaturile.

În plus, să alegem produsele cu termen mai mare de valabilitate înscris pe etichetă, să nu cumpărăm brânzeturi, lactate sau carne din locuri neautorizate, cum ar fi marginea drumurilor de munte, și să nu lăsăm mai mult de câteva minute alimentele în mașină după ce am fost la cumpărături.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI