Aerul fierbinte venit din Africa topește Europa. În Spania pompierii duc o lupta contra cronometru cu flăcările care fac scrum zeci de mii de hectare de vegetație.

Temperaturi extreme în Europa

Autoritățile au mobilizat inclusiv elicoptere care să stingă flăcările de la înălțime însă cu fiecare minut care trece situația pare că se înrăutățește.

Temperaturile au contribuit din plin la incendiile care au loc în pădurile din Peninsula Iberică.

În munţii Sierra de la Culebra, 25.000 de hectare au ars în doar trei zile sub ochii localnicilor, neputincioşi în faţa dezastrului.

Citeste si: Solstițiul de vară 2022. Care sunt zodiile asupra cărora are o influență foarte mare?

În unele regiuni spaniolii aproape că s-au topit la 44 de grade. În Barcelona, turiștii au luat cu asalt plajele în speranța că briza de la malul marii va mai domoli arșița din atmosferă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Un val de căldură va lovi Grecia începând cu jumătatea acestei săptămâni, după o serie de ploi care au afectat mai multe zone ale ţării, anunţă luni Serviciul naţional elen de meteorologie.

Citeste si: Temperatura apei mării în weekend. Vestea momentului pentru cei care merg pe litoral

Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius în toată ţara, iar valul de caniculă va dura cel puţin până la finalul weekendului 25- 26 iunie.

Italia a început să ia măsuri de raționalizare a apei

Agenţia meteorologică din Franţa a comunicat că temperaturile ar putea ajunge până la 43 de grade Celsius în anumite zone, depăşind cu mult cele mai mari valori înregistrate vreodată în luna iunie. În unele regiuni a fost instituit chiar codul roşu, ceea ce a însemnat şi anularea mai multor evenimente sportive şi culturale.

Citeste si: Bilanț coronavirus 13- 19 iunie: 2.609 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

În regiunile Lombardia şi Piemonte, din nordul Italiei, s-a ajuns la raţionalizarea apei potabile, din cauza secetei extreme.

În localitatea Tradate din provincia Varese de la ora şase dimineața până la miezul nopţii este interzisă udarea grădinilor și a livezilor, spălarea mașinilor și umplerea cu apă a piscinelor.

Citeste si: Când este solstițiul de vară 2022? Va fi cea mai lungă zi din an

Măsuri similare ar putea fi aplicate, începând de săptămâna viitoare, și în alte localități din Italia, din cauza secetei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si