Uneori vara este foarte cald, iar corpul tolerează cu greu temperaturile peste 35 de grade Celsius. Căldura nu le face bine celor care suferă de probleme cardiovasculare, pentru că ea crește temperatura corpului, iar acesta încearcă să elimine căldura suplimentară și asta va stresa destul de tare inima. 

Citește și: Luna august vine cu vreme caniculară în România! Se vor înregistra temperaturi record. Nu vom scăpa, însă, nici de furtuni, grindină și ploi torențiale

Expunerea la temperaturi extreme poate fi greu de suportat și chiar periculoasă. Cele mai sensibile sunt persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice, sau cu boli de inimă. Astfel de persoane se adaptează mai greu la vremea caldă, la valurile de căldură. În astfel de zile, inima și vasele de sânge fac un efort suplimentar iar acesta poate fi chiar periculos pentru acele persoane care suferă de o boală coronariană, sau de o insuficiență cardiacă. 

Bolile cardiovasculare sunt boli ale inimii și ale vaselor de sânge. Ele includ: boala cardiacă ischemică (o boală a vaselor de sânge), boala arterelor periferice, boala cerebrovasculară, tromboza venoasă profundă și altele. 

Din cauza bolilor cardiace apare un disconfort intens, crește sensibilitatea pacienților la căldură, la deshidratare și la pierderea electroliților prin transpirație. În astfel de cazuri pot să apară simptome precum: amețeală, greață, durere de inimă, senzație de sete și altele. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În ultimii doi ani, a crescut incidența miocarditei. Aceasta apare atunci când mușchiul inimii devine inflamat și afectează pomparea sângelui. Această boală inflamatorie a miocardului poate da anumite probleme de sănătate și dificultăți de respirație, dar și durere în spatele sternului, o durere înțepătoare, care poate radia către braț, umărul stâng sau omoplat. Uneori boala este asimptomatică, astfel unii pacienți nici nu știu că o au dacă nu merg la medic. La alții însă apar stări de oboseală, artralgii, astenie și transpirație crescută, stări care i-ar putea îngrijora și i-ar putea determina să consulte un medic de specialitate, cardiolog. 

Cauza poate fi o infecție la inimă (cu bacterii, virusuri, paraziți, ciuperci) sau factori neinfecțioși (precum medicamentele, toxinele, anumite boli sistemice sau ale organelor). 

Sfaturi de la medici cardiologilor pentru a suporta mai ușor căldura în această vară

Canicula poate fi periculoasă pentru persoanele cu probleme cardiovasculare

Canicula poate fi periculoasă pentru persoanele cu probleme cardiovasculare

Persoanele cu probleme cardiovasculare trebuie să evite căldura excesivă în lunile de vară. Aceasta poate amenința echilibrul cardiovascular, mai ales dacă se face și un tratament cu medicamente pentru hipertensiune arterială, sau pentru o boală cardiacă ischemică. Căldura are și ea un efect de scădere a tensiunii arteriale (ca și medicamentele amintite) și din această cauză poate să apară simptome de slăbiciune, oboseală, amețeală, deshidratare. 

Medici recomandă o bună hidratare, suplimente de potasiu și magneziu. Ei spun că pierderea de lichide și de săruri minerale este posibilă vara și asta poate duce la dezvoltarea aritmiilor. Căldura este legată de transpirația excesivă și deci este important ca organismul să fie cât mai bine hidratat. 

Alte recomandări sunt: 

  • Consumul de fructe și legume proaspete, de alimente bogate în apă și nutrienți
  • Completarea dietei cu suplimente de vitamine și minerale
  • Purtarea de pălării de soare cu boruri largi pe cap
  • Folosirea de haine din fibre naturale (de in sau bumbac) care sunt mai ușoare și respirabile
  • Ieșirea din casă la ore când este mai răcoare, cum ar fi dimineața până la ora 10:00.  

Potrivit cercetătorilor, CBD-ul este bun pentru sănătatea cardiovasculară; el este un produs natural care poate fi încorporat în rutina zilnică, deoarece oferă multe beneficii pentru sănătate. CBD-ul este apreciat de oameni pentru că reduce simptomele produse de tulburările psihologice, neurologice, scade tensiunea arterială sistolică și diastolică, elimină stresul, anxietatea, depresia, reduce inflamația și durerea. Având în vedere aceste avantaje, se poate spune că CBD-ul ajută în tratamentul tulburărilor cardiovasculare legate de stres și hipertensiune arterială. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Există multe moduri de a lua CBD, însă cel mai ușor și rapid este să folosești ulei de canabis. Acesta este ușor de ingerat și digerat. Alte produse CBD populare sunt cremele, balsamurile, gelurile, rool-on-urile care au proprietăți calmante, relaxante, antiinflamatoare.   

Citește și: România se află în „era fierberii globale”. Cum va fi vremea în luna august? „Vremea extremelor meteorologice”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si